MySQL Şişmesi

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
feinpus
Üye
İletişim:

MySQL Şişmesi

Mesaj gönderen feinpus »

MySQL'e yeni başladım ve gayet memnunum ancak kafama birşey takıldı.
Birtane database ve tablo oluşturdum ve bu tablonun içerisine 3milyon kayıt ekledim.

:!: Gayet ve inanılmaz derecede hızlı çalışıyor daha sonra bu 3 milyon kaydı sildim ve tablo boyutu tekrar 16 kb 'a indi ancak MySQL in DataBase klasöründeki "ibdata1" dosyası 800Mb oldu ve bunu düşürmenin bir yolu yok mu?

:!: Tablo çeşidi olarak InnoDb kullanıyorum ve sanırım bunu repair da edemiyoruz acaba gerekmi yok yoksa henüz bunu repair etmek için destekmi vermemişler???
Oldeye Software
http://www.oldeye.com
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

1. Firebird seçeneğini incele

2. Firebird'ü incele :)

3. mySQL'de birçok sorun Repair Table komutu ile düzeltilebiliyor. Ben sorun çıkan birkaç tabloyu bu şekilde düzeltmiştim.

4. Yedek almayı unutma.

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
feinpus
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen feinpus »

ben veritabanını internette tutmak istiyorum bu nedenle MySQL de çalışmak istiyorum Bütün Hosting firmaları MYSQL'e destek veriyor.

Ayrıca InnoDB tabloları Repair edilemiyor. Ayrıca Tablodan ayrı bir dosya bu tam olarak ne işe yaradığını bilmiyorum ama InnoDB tabloları için tekbir "ibdata1" dosyası var ve buna nereden müdahele edebiliriz.

Yani sorun değil aslında bu dosyanın bir yavaşlatma yaptığıını hissetmedim ama program birgünden sonra yerim dar birşey yapamıyorum demesin :) . 3 milyon kayıt ekleyip silince 800Mb oldu çünkü...
Oldeye Software
Kullanıcı avatarı
feinpus
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen feinpus »

Bu arada tekrar baktım bu sefer 10 milyon kayıt ekledim ve bir yere kadar ibdata1 dosyası genişlemedi ama 5-6 milyondan sonra genişlemeye başladı ve şu anki boyutu 1.2Gb oldu.

Sanırım tüm kayıtları silersem yine aynı boyutta kalacak. Bu dosya compact edilebiliyormu(ben bulamadım).

Bu konuda bir düşüncesi olan var mı?
Oldeye Software
Kullanıcı avatarı
vkamadan
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen vkamadan »

Merhaba,
bende MySQL nin InnoDB tipindeki tablolarıyla çalışıyorum. MyISAM a göre neredeyse %100 oranında yavaş ama Transaction desteği var.
evet MyISAM gibi repair edilemiyor ama zaten bozmak için çok uğraşmak lazım birde yedek alıyorsan sorun olmaz + iyi bir linux server da çalışıyorsa %98 bozulmaz. :)
ibdata yı bir dosyasistemi gibi düşünelim datalar silinince fiziksel olarak silinmiyor sadece işaretleniyor ve gerektiğinde üstüne yazılıyor.
küçültmek için belli dönemlerde mevcut datayı bir SQL script dosyasına dışarıya alıp, sıfır bir Data dizini oluşturup verileri tekrar IMPORT etmek.

ve ilgilenen arkadaşlar için söylüyorum yeri gelmişken, CD ye olduğu gibi alınmış bir InnoDB datası , "ibdata" (sıkıştırma vb. yapmadan) tekrar geri yüklendiğinide Server başatılamıyor dosya attribute sinde istediğiniz gibi oynayın sorun hallolmuyor. yani tavsiyem öncelikle yedekleri SQL Script e export edin hiç olmadı , DATA yı sıkıştırpı öyle CD ye atın.
Kolay gelsin.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr