dbimage jpg resim kaydetme

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
Kuri_YJ
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen Kuri_YJ »

Selamlar :)
Yine de iki sistemin artı ve eksileri göz önüne alınıp en doğrusunu seçmek iyi bir programcılık uygulaması olacaktır. Mühendislik de zaten bu değil midir? Very Happy
Adına mühendislik deyin programcılık deyin sanat deyin kesinlikle katılıyorum. Tamamıyle soruna bağlı çözüm geliştirilmeli, yeri gelir imageler DB'de durur yeri gelir Dışarda tutarsın tamamıyle karşılaştığınız soruna ilişkin yönlendirmelerle yapılacak tercihtir. Zaten bizim mesleğin de en güzel ve çekici taraflarından biri bu.

Kolay Gelsin
Kuri Yalnız Jedi
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/
Kullanıcı avatarı
mustafaozdemir
Üye

Mesaj gönderen mustafaozdemir »

ertug bey kodu gönderdiğiniz kodu denedim ama olmadı yine hata. paradox ta bir problem çıkarmıyor. çalışıyor ama firebird veri tabanında dbimage e jpeg resim atamadım.
ertug
Üye

Mesaj gönderen ertug »

Kullandığınız delphi ve fb sürümünü ve işletim sistemini öğrenebilir miyim?

Hatanın içeriğini ve hangi satırda oluştuğunu da belirtiniz.

Ertuğ Kaya
Kullanıcı avatarı
mustafaozdemir
Üye

ertuğ bey delphi 7 kullanıyom. firebird 1.5 veri tabanı. aldığım hata şu. bitmap image is not valid sizin kodu yazdım ama olmadı. dediğim gibi paradox ta bir sorun yok. bir de firebird de blob alan tanımladığımız zaman subtype kısmı var. burası 0 iken binary, 1 iken text oluyor. ve oradaki size değeri var. bunlarla alakalı olabilir mi?
ertug
Üye

Mesaj gönderen ertug »

Merhaba,

"DBImage"i silip deneyiniz. Formunuzda hiç DBImage kalmasın. Ben hatanın DBImage ile ilgili olduğunu düşünüyorum. Normal şartlarda JPEG içeriğini bir dosyaya kaydeder gibi "blob"un içerisine kayedebilmeli ve okuyabilmelisiniz.

Eğer sorun çözülmezse ve imkanınız varsa sorunu basitleştirmek adına:
1. Deneme amaçlı basit bir tablo oluşturunuz. Size gönderdiğim kodu boş bir formda, deneme tablosunda çalıştırınız.
2. Yukarıdaki olmazsa aynı kodu mümkünse D6 ile deneyiniz. Hafızam beni yanıltmıyorsa D6da çalışan FB blobları D7de çalışmayabiliyorlardı.
3. Hala çözüme ulaşamadıysanız son kontrol olarak blob alanından *okuduğunuz* JPEG resmi sabitdiske yazınız. Dosyayı windows gezgini ile açabildiğinize emin olunuz. Belki kayıt sırasında veya okuma sırasında bir sorun oluyordur.

Bu arada ben D6 kullanıyorum ancak FB kurup deneme yapamıyorum :(

İyi şanslar.

Ertuğ Kaya
Kullanıcı avatarı
mustafaozdemir
Üye

sorun çözüldü ertug bey. dbimage koymadım image nesnesi ile yaptım. kaydetmede falan sorun çıkartmıyor. cevaplar için herkese teşekkürler. iyi çalışmalar.