yanlış anlama olmasın sakın. Biz kimseye ille de ie kullanmayın demiyoruz. Ama insanların alışkanlıklarından vazgeçmesi biraz zordur. İnsan tabiatı gereği değişikliklere daima direnir.
Biz sadece bu tarafta çok daha iyisi var diyoruz. Ben bu kolaylıkları bilsem, ilk günden mozillaya geçerdim.
i.e. kullanıyorum.
Farklı browserlar çoğaldıkça webmaster ların işi zorlaşıyor, farklı browserlar aynı sayfayı farklı şekilde yorumluyabiliyorlar,
bu durum bilhassa detay jscript kodlarında söz konusu olabiliyor.
farklı browserlar aynı sayfayı farklı şekilde yorumluyabiliyorlar
katılıyorum. yaa bunları bir standart hale getiremezlermi?
ayrıca ie haricindeki browserlar ie kadar yaygınlaşırlarsa, hackerların onlarıda tehdit edeceğini düşünüyorum..
W3C diye bir standart var. Firefox un extension larından bir tanesinde bu kontrolü yapanı vardır.
Önemli olan ilerde bunlarında açıklarının yaygınlaşması değil. Şu anda yaygınlaşmamış olmasıdır. O zaman geldiğinde yeni çıkan işe yarar browser lar çıkar onları kullanırız.
Öğrenmek ve öğretmek, akıntıya karşı yüzmek gibidir ilerleyemediğiniz taktirde gerilersiniz.
Mozilla/Firefox artık site tasarımında artık gözardı edilecek browser'lar değil. Ankettende görüleceği gibi sadece IE çalışırsanız %65 lik bir kesimi gözardı etmiş oluyorsunuz
firefox mozilla ve ie kurulu ilk kurduğum zman elim bazen ie ye gitti alışkanlık ama sonra hep mozilla en sonunda da firefox aynı sayfada alt yerlere yeni pencerede dallanırken yukarı sekme koyması hasta etti beni ya dedim tam aklımdan geçiyordu. eskiden bişey arıyordum 10 tane sayfa açmışım nette insn daldan dala konar ya sonra bi sayfa geliyordu karşıma ben diyorum acaba bu ne bunu ne için açmıştım ne zaman açmıştım... şimdi hpsi bir sekmede bakıyorum hangi sayfaya ait ya müthiş bişey. sonra şifreleme nereye girersem gireyim önceden hatırla dediysem hemen kullanıcı adı ve şifreyi yazıyor. ie de bi ara siteye doğrudan gir dedim birkaç kez den sonra spıttı okuduğum mesajları okunmamış gösterdi yada sitede yeni mesajlar olduğu halde yok dedi. temp dizinlerini filan temizledim yok fayda etmedi. daha birsürü ufak tefek şey . bende yeniliğe kapalı bir insandım ie de ie diyordum ama yol yakınken vazgeçtim zararın neresinden dönerseniz kârdır arkadaşlar. zorlama yok ama ie yi bırakın kolay gelsin
Firefox'su sırf merakımdan kurmuştum. Daha sonra birbirimize ısındık birbirimizi sevdik.Iexplorer simgesi ölece duruyor. Ne yapalım kaderi buymuş. Şaka bir yana gerçekten alışkanlıklardan kurtulmak zor. Ancak hiç değilse herkesin bir kaçgün denemelerini tavsiye ederim.