Tasarım ANında Form kopyalama

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Delhici
Üye

Tasarım ANında Form kopyalama

Mesaj gönderen Delhici »

Merhaba arkadaşlar

Aynı projeden değilde farklı bir projeden nasıl form koplanır. BUnun hakkında bilgisi olan var mıydı? Bozulan projemden bazı formları kopyalamam gerek ama bir türlü beceremedim. Aynı proje üzerindeki bir formun aynısının rahatlıkla kopyasını alabiliyorum. Ama farklı projeden bu kopyayı alamıyorum. Konuyu anlatabildim mi bilmiyorum ama bir formun üzerindeki bütün componentleriyle ve aynı düzeniyle kopyasını nasıl alabiliirim...

Şimdiden teşekkür ederim.
http://www.bargem.info
Yaşıyorum..... İnadına değil yaptıklarım. Herşey istediğim için oluyor. İstediğim için türkü dinliyorum. İstediğim için çalışıyorum. İstediğim için yaşıyorum ve istediğim için seni seviyorum...
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Merhaba,

formu windows'tan .pas, .dfm vs. herşeyile diğer projeye kopyala ve Project -> Add to Project ile formu projene ekleyebilirsin.

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
vkamadan
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen vkamadan »

Merhaba , Mustafa beyin önerisine alternatif bir yol olarak;
Kopylamak istediğiniz formu açın ve Formun boş bir yerinde sağ Tıklayıp Add to repostory seçeneğini seçerek belirttiğiniz koleksiyonun içine ekleyebilirsiniz.
Daha sonra eklemek isdeiğiniz herhangi bir projedeyken, New komutu verip açılan ekranda Daha önce hangi koleksiyona hangi isimle eklediysenz seçerek bir örneğinin projenize eklenmesini sağlayabilirsiniz.
İyi çalışmalar.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr