Delphide güzel görüntü nasıl?

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
aliyonca
Üye

Delphide güzel görüntü nasıl?

Mesaj gönderen aliyonca »

Merhaba...
Delphi de yapılmış bazı programlar görüyorum, bu programlar sanki web sayfası gibi işliyor. animasyonlar, görsel açıdan çok güzel resimler, güzel iconlar, güzel düğmeler v.s.

programın formları sanki flashtan çıkmış gibi :)

sanırım anlatabilmişimdir. örnek vermek isterdim ama reklama girmesin diye örnek vermedim.

bu programları nasıl yapıyorlar?

ben daha önce skinengine kullandım ama programı inanılmaz yavaşlatıyor.

bu konuda yardımlarınızı bekliyorum çok teşekkürler...
www.DelphiTurkiye.com u Çok Seviyorum :)
ertug
Üye

Mesaj gönderen ertug »

Merhaba,

Bu konu doğrudan tasarımla ilgili birşey. Kullanabileceğiniz çeşitli yöntemler var. Öncelikle bir tasarlama aracıyla görselliği tasarlayın. Bunun için ben genellikle FireWorks ve Photoshop kullanıyorum. Ardından bu görselliği yazılımınıza taşımanız gerekiyor.

Photoshop'un slice denilen kesme aracını kullanarak resmi parçalayın ve parça parça formunuza yapıştırın. Böylece daha renkli bir arayüzünüz olacaktır.

Web sitesi tarzı görünen bir yazılım yapmak için klasik "Label" ve "Image"ler kullanarak, beyaz bir form üzerine yerleştirebilirsiniz. Bu "Label"ları bağlantılar gibi mavi ve altı çizili olarak ayarlayabilirsiniz. Veya bu işi yapan hazır "Label"lar var. Onları kullanabilirsiniz.

Bir başka yaklaşım ise web sayfası tasarlayıp, bunu uygulamanıza gömmek olabilir.

Uygulamanızın içerisine Flash animasyonları da gömebilirsiniz. http://www.delphiflash.com/ adresi ilginizi çekebilir.

Üçüncü parti komponentleri ile ilgili sorularınızı Delphi VCL bölümüne viewforum.php?f=1 sorunuz.

Ertuğ Kaya