İnnosetup'da program files iconu

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
AliRiza
Üye
İletişim:

İnnosetup'da program files iconu

Mesaj gönderen AliRiza »

Arkadaşlar innosetup'da kısayol oluşturduğum dosyaya icon atabiliyorum..
Yanlız Program files'daki programın exe'sinin yanında program files'da program adının yer aldığı gruba ve onun alt grubuna nasıl icon atayabilirim.
Şöyle bir durum var.Bizim programda pf'da bir anagrup,onun altında altgrup,daha sonra exe'nin kısayolu var.Bu gruplara nasıl icon atarım.

Kod: Tümünü seç

[Icons]
Name:"{group}\Program ismi";  Filename: "{app}\program.exe"; Iconfilename:programım.ico; WorkingDir: {app};
Name: "{group}\Uninstall program"; Filename: "{uninstallexe}"; Iconindex:0; workingDir:{app};
Name:"{userdesktop}\programismi";  Filename: "{app}\program.exe"; Iconfilename:programım.ico; WorkingDir: {app};
Bu şekilde kısayola icon atıyorum.
Aşağıdaki şekilde program files'da gruplar tanımlı.Tamam programın ve uninstallın kısayollarına (program filesda) icon atıyorum..

DefaultDirName={pf}\Group\Altgroup\
Benim istediğim bu group ve altgroup'dada icon gözükmesi..
Yardımlarınızı bekliyorum...
Bilginin efendisi olmak için çalışmanın uşağı olmak şarttır...
BALZAC
Bana bir harf öğretenin kulu kölesi olurum..
HZ.ALİ
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mrmarman »

Merhaba....

- Güzel fikir ben de DivXTurk için bunu yapayım dedim ve etüd ettim..

- Elle gidip bir klasörün Icon'unu değiştirdim. Tahmin ettiğim gibi çıktı... O klasöre Desctop.INI (hidden özellikli bir dosyadır...) isminde bir dosya ekleniyor ve içeriğinde O icon'un barındığı program, kütüphane veya Icon dosyasının yolu veriliyor...

Desctop.INI dosyası içeriği...

[.ShellClassInfo]
IconFile=D:\Delphi\Yararli Rutinler\DivXTurk\DivXTurk.exe
IconIndex=0
- Bu durumda program kurulum klasöründe bu basit INI dosyanın oluşmasının sağlanması ve IconFile anahtarına da Icon içeren dosyanın gösterilmesi gerekmekte..

- Başlangıç noktası adına yazdığım bu mesaj umarım işini görür... Hazır bir çözüm olsun veya henüz bulamamış olalım, en kötü ihtimalle bir DLL hazırlayıp Setup sırasında kullandırarak çözülür diye değerlendiriyorum...

- Ben NIS (NullSoft Install System) kullanıyorum. Kurulum yaptığımız dosyaları ZIP ile Max. sıkıştırıdığımızı düşünelim, Setup EXE'si buna sadece 10KB ekliyor... Türkçe desteği de var ve INNOSETUP scriplerini de rahatlıkla dönüştürebiliyorsunuz.. (Bu kadar reklam yeter :lol: )
Resim
Resim ....Resim