SMS gönderme

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
ismailt1
Üye

SMS gönderme

Mesaj gönderen ismailt1 »

Merhaba SMS gönderimi ile ilgili bir program yaptım ve Telsim üzerinden SMS gönderimi yapılacak sizlerden ricam program IDHTTP componenti ile post işlemi yaparken bir yerde hata yapıyorum bana önceleri COULD NOT LOAD SSL diye bir hata mesajı vermeye başlamıştı ben IDHTTP componentinin IOhandles özelliğine bir IdSSLIOHandlerSocket1 componenti daha ekledim ve şimdiki hata mesajı ise ERROR CONNECTİNG WİTH SSL diye bir hata mesajı alıyorum bu konuyla ilgililene yada çalışması olan varsa bana yardımcı olursa çok sevinirim yada elinde örnek bir çalışma varsa gönderirse çok sevinirim

ismail

ismail@gurkom.com
ertug
Üye

Mesaj gönderen ertug »

Merhaba,

Öncelikle geçerli bir sertifika kullandığınıza emin olunuz. Eğer sertifika hatası değilse POST işlemi yaptığınız prosedürü gönderiniz. Kullandığınız Delphi ve Indy'nin sürümünü belirtiniz. Eğer Indy 9'un altında bir sürümünü kullanıyorsanız, sürüm güncellemesi yapınız. http://www.indyproject.org/

Ertuğ Kaya
ertug
Üye

Mesaj gönderen ertug »

Merhaba,

Lütfen özel mesaj göndermeyiniz. Forumda yazılan mesajların herkese açık olması gerektiğini düşünüyorum.

> öncelikle sertifikanın geçerliliğini nasıl anlayabilirim ve bu sertifika neyin sertifikası

SSL şifreli bağlantıdır. Şifreyi barındıran dosya ise sertifikadır. Eğer doğru sertifikanız yoksa, doğru şifreniz de yok demektir. Bu durumda bağlantı hatası almanız normal bir durumdur.

"TIdSSLIOHandlerSocket" içerisindeki "SSLOptions" bölümünü ayarlamanız gerekiyor. Bunun için karşı tarafla temasa geçip sertifika ve bilgi isteyiniz.

Indy demolarında SSL bağlantı örneği olacaktı. O da yardımcı olacaktır.

Ertuğ Kaya
ismailt1
Üye

SMS gönderme

Peki size gönderdiğim kodlarda bir hata gördünüzmü hatalı bir yer varmı
ismailt1
Üye

SMS gönderme

Indy Demoları nerde bulabilirim
ertug
Üye

Mesaj gönderen ertug »

Merhaba,

Yazdığınız kodda bir tek sorun gördüm.

data isimli değişkeninizi çıkarıp, Post satırını

IdHTTP1.Post('https://xxxxxxxxxxxxxx.xml', str);

olarak değiştirebilirsiniz. Sertifika olayını halledince isterseniz tekrar bakabiliriz.

Demolar Indy'yi kurarken kuruluyor. Komponenti kurduğunuz dizine bakın. Internet sitesinden de demoları indirebilirsiniz: http://www.indyproject.org/

Yine siteden SSL ile ilgili bilgi alabilirsiniz.

Ertuğ Kaya
Kullanıcı avatarı
husonet
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen husonet »

Sayın @Ertug Örnek davranışınız için teşekkür ederim.
Lütfen özel mesaj göndermeyiniz. Forumda yazılan mesajların herkese açık olması gerektiğini düşünüyorum.

Öncelikle Forum kuralları açık olduğunu belirtmek istiyorum.
Sayın @ismalt1 Lütfen Forum kurallarını okuyalım ve uyalım.

Gazete manşetleri
* DİKKAT :Lütfen forum kurallarını okuyalım ve uyalım...!
* Warez,crack vs. paylaşımı kesinlikle yasaktır.
ismailt1
Üye

SMS gönderme

Kusura Bakmayın özel mesaj göndermekle bundan sonra daha dikkatli olurum ancak hatalarım hala devam ediyor bir yerde hata yapıyorum ancak hala çözemedim

ismail