hdayi TL-YTL Dönüştürücüsü

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Misafir

Mesaj gönderen Misafir »

kelaynak sırf gonlun hoş olsun diye uğraşıp o tuşlara yeni resimler koyacağım istersen source yi vereyim sana sen bi el at ben pek estetik bakamıyorum olaya. gerçi hintlere yazdım ama bana güzel durmuştu şöyle. bu arada paint le o kadar düzeltebildim resimleri :)
Kullanıcı avatarı
kelaynak2
Üye

Teşekkürler

Mesaj gönderen kelaynak2 »

Microcu kardeş, kodlarla ilgili teklifin için teşekkürler. Neural networkla basit bir ocr programı yapmaya çalışıyorum, tüm günümü alıyor. İntegral, türev, sigmoid vs. vs. bir sürü matematik formülü bilmek gerekiyor. Bu yaştan sonra lise 1,2,3 matematik kitaplarına çalışır oldum.

Ama sizin için kaynak kodları dahil, güzel rakam resimleri olan bir hesap makinasını linki vereyim.Belki burdaki resimler hoşunuza gider. :lol:

http://www.bakale.com/delphi/shacalc.zip
Firarist
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen Firarist »

Burada sözü geçen programı ve bundan başka birkaç örnek TL-YTL çevirici program indirdim ve inceledim. Ancak yeni sistemde 5000 TL ve altındaki rakamlar 0,00 YTL ye eşit olmalıyken tüm programlarda 5000 TL=0,01 YTL gözüküyor. Acaba bende mi hata arkadaşlar.
Kullanıcı avatarı
hdayi
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen hdayi »

5000 ve daha yukarısı yukarı yuvarlanır yani 1 kuruş eder. 4999 ve aşağısı ise aşağı yuvarlanır yni 0,00 ytl eder.

Kolay gelsin...
Bişnev in ney çün hikâyet mîküned
Ez cüdâyîhâ şikâyet mîküned
Resim
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mrmarman »

@Firarist,

- @hdayi haklı. YTL dönüşümünü basit bir TL2YTL Fonksiyonu haline getirelim de herkes faydalansın deyip, sonra da suçluluk içine düşmüştüm. Neyse ki zamanında müdahale edildi... :lol:

- Yani bu duruma en çok şaşıranlardan birisi de benim... :o

Ref. viewtopic.php?t=2532#12726
mrmcop yazdı:// EDIT //

Arkadaşlar... Yarım kuruş meselesi aklımı karıştırdı... Başka bir yer referans gösterecek var mı ? Yaptığımız düzeltme ile asıl şimdi bir hataya mahal vermeyelim... :!: :idea:

http://www.tcmb.gov.tr/yeni/banka/yenil ... 3gerek.htm linkinde halen aşağıdaki ifade geçiyor... Yanir yarım kuruş yukarı yuvarlanmayacak diyor :!:
Türk Lirası ile Yeni Türk Lirası arasında değişim oranı

Madde 2- Türk Lirası değerler Yeni Türk Lirasına dönüştürülürken, bir milyon Türk Lirası (1.000.000 TL) eşittir bir Yeni Türk Lirası (1 YTL) değişim oranı esas alınır.

Yeni Türk Lirası cinsinden yapılan işlemlerde yarım Yeni Kuruşun üzerindeki değerler bir Yeni Kuruşa tamamlanır; yarım Yeni Kuruş ve altındaki değerler dikkate alınmaz.
// EDIT - 2// Şimdi rahatladım...

http://www.ytl.gen.tr/ytl/sss/sss.php#8 linkinde
En küçük madeni para 1 Yeni Kuruştan oluşmaktadır. Buna göre, 1 Yeni Kuruşun altındaki küsuratlı işlemler nasıl sonuçlandırılacaktır?
Mal ve hizmetlerin birim fiyatları 1 Yeni Kuruş’un altında belirlenebilecek olup, Yeni Türk Lirası cinsinden yapılan işlemlerde, ödeme aşamasında ve işlem sonuçlarında yarım Yeni Kuruş ve üzerindeki değerler bir Yeni Kuruşa tamamlanacak, yarım Yeni Kuruşun altındaki değerler ise dikkate alınmayacaktır.
... ifadesi yeni düzenlemeyi destekliyor...
Resim
Resim ....Resim
Firarist
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen Firarist »

Nihayet arkadaşların verdiği linkleri inceledim ve bende nihayet rahatladım. Galiba gelirler.gov.tr de yarım yeni kuruş ve altı dikkate alınmayacak, yarım yeni kuruşun üstündekiler 1' eşitlencek diye okumuştum. Üstelik bu formda TL-YTL çevirici bir excel formulü yayınlanmıştı ve 5000 liranın altını 0(sıfır) yuvarlıyordu.
Ama linklere ve açıklamalara göz atınca artık rahatladım.

Burası tam bir çözüm üretme merkezi. Buradaki herkesi kutluyorumm :))