exe kücültme ile ilgili yöntemi uyguladım.
kücüldüde. ancak bir kısım bpl dosyalarını arıyor. bu dosyaların tümünü nereden bulabilirim. nette bazıları var bazıları yok. mesele dbrtl60.bpl yı bulamadım. şuan müşterimde de delphi kurulu değilki ordan bulayım.
netten indirmem nasıl mümkün olur.zipli olarak hepsini nasıl alabilirim
bpl dosyaları lazım
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
BPL dosyalarını projeye dahil ettirmeyerek nasıl bir kazanç sağlandığını anlayabilmiş değilim. EXE'nin küçülmesi pratikte nasıl bir fayda sağlamakta?
EXE'nin çalışması için bu BPL'leri de eklemek zorunda iseniz küçülmesinin manası nedir?
Her neyse, şiddetle merak ettiğim şeyleri dile getirdikten sonra:
BPL'leri Internet üzerinde bulmanız pek mümkün değil. Çünkü bunlar lisanslı ve yaptığınız yazılımlarla beraber dağıtılması serbest olan şeyler. Delphi kurulu bir bilgisayarda Windows\System32 altında olurlar genelde.
İyi günler dilerim.
EXE'nin çalışması için bu BPL'leri de eklemek zorunda iseniz küçülmesinin manası nedir?
Her neyse, şiddetle merak ettiğim şeyleri dile getirdikten sonra:
BPL'leri Internet üzerinde bulmanız pek mümkün değil. Çünkü bunlar lisanslı ve yaptığınız yazılımlarla beraber dağıtılması serbest olan şeyler. Delphi kurulu bir bilgisayarda Windows\System32 altında olurlar genelde.
İyi günler dilerim.
bence , eğer yazılımınızı son kullanıcılara dağıtmak istiyorsanız BPL lerin EXe içinde olması çok daha mantıklı. hız açısından da daha hızlı çağrılacakları düşüncesindeyim.
EXe boyutunu küçültmek zaten sistemlerinde bu BPL lerin olduğu kullanıclar için örneğin diğer geliştiricler için dosya trasfer zamanını düşürmek için ideal bir yöntem.
kolay gelsin.
EXe boyutunu küçültmek zaten sistemlerinde bu BPL lerin olduğu kullanıclar için örneğin diğer geliştiricler için dosya trasfer zamanını düşürmek için ideal bir yöntem.
kolay gelsin.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
www.polisoft.com.tr
selamcoderlord yazdı:BPL dosyalarını projeye dahil ettirmeyerek nasıl bir kazanç sağlandığını anlayabilmiş değilim. EXE'nin küçülmesi pratikte nasıl bir fayda sağlamakta?
sık güncellenen programlarda eğer büyük bileşen paketleri kullanıldı ise bunlar exehyi çok büyütüyor. eğer bu bpl leri harici olarak kurarsanız exe boyunuzu inanılmaz küçülür. deneyen arkadaşlar daha önce atmışlardı bunu foruma onlarca mb den 300 kb lere düşmüştü.
ama banada pek sevimli yöntem gibi gelmiyor hernedense
.-.-.-.-.-.-.-. ^_^
aslında exe küçültülmesi hususu birazda internet üzerinde dağıtımlarda ve güncellemelerde etkili olsada ...exe boyutunu çeşitli programlarla küçültmek bana her neden program üzerinde oynamak gibi geliyor...ve hiç içimden gelmiyor...bence programda kullanılan bileşen seti ve exe içinegömülen dosyalar artığında exe nin de boyutu artıyor...bu kullanıcıya sadece dağıtım aşamasında bir engel ondan sonra suan kullanılan çoğu bilgisayarda exe çok rahat çalışıyor...(istisnalar vardır)...kısacası exe boyutunu küçültmek pek mantıklı değil sonra program son kullanıcıda su eksik bu eksik dedimi iş kötü oluyor...bir de kullanıcı bilgisyardan anlamıyorsa çık işin içindeen çıkabilirsen
Siz hayal edin...Biz yapalım TuannaSoft...