Herkeze selam......
Ben FireBird'i yeni kullanmaya başladım. FireBird bağlantı ve database componentleri için zeos kullanıyorum. FireBird için en performanslı ve uygun component ler hangileri acaba
Zeos ve FireBird
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
ZeosLib iyi ve yeterlidir. Doğrudan Firebird bağlantısını gerçekleştirebilir. En son baktığımda tek kıl noktası yeterli property editor'u yoktu. Yani IBX'deki gibi comp. çift tıklayım da server'ı yolu falan yazayım. connect diyeyim bağlansın denemiyordu. Kimbilir belki koymuşlardır.
Ancak piyasadaki en iyi component IBO. Yani IBObjects. Ne yazıkki ücretli.
Ancak piyasadaki en iyi component IBO. Yani IBObjects. Ne yazıkki ücretli.
Aslında IBX'i Borland geliştirmedi. Jeff Overcash'den satın aldılar ve Delphi'ye eklediler. Halen geliştirmesini Jeff Overcash yapıyor.
Bu arada IBX çok da iyi bir IB componenti değil. IBO'yu inceleyecek olursanız eğer ne kadar esneklik sağladığını ve ne kadar güçlü araçlara sahip olduğunu görürsünüz.
IBX'in Firebird desteği vermeye devam edip etmeyeceği ise bir muamma, tamamen geliştiricisinin ve Borland'ın keyfine kalmış.
Bu arada IBX çok da iyi bir IB componenti değil. IBO'yu inceleyecek olursanız eğer ne kadar esneklik sağladığını ve ne kadar güçlü araçlara sahip olduğunu görürsünüz.
IBX'in Firebird desteği vermeye devam edip etmeyeceği ise bir muamma, tamamen geliştiricisinin ve Borland'ın keyfine kalmış.