QuickReport ile surekli form yazdirma
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
QuickReport ile surekli form yazdirma
Merhaba.
QuickReport ile surekli form cikti alabilir miyim?
Yazi sayfa ortasinda bitiyor ve yazici sayfa sonuna kadar sariyor kagidi
Boyle olmasini istemiyorum. Yazinin bittigi yerde dursun yazici.
Aynı zamanda sayfa bittiği zaman da bir sonraki sayfaya hiç boşluk koymadan direkt geçsin istiyorum.
DotMatrix printerda custom sayfa ayari olmadigi icin A3 sayfa boyutunu kullanmak zorunda kaliyorum. Ancak basmak istedigim etiket sayfasi A3'ten kucuk. Bu yuzden quickreportta yaptigim custom sayfa ayarina gore sayfa bittiginde yeni sayfaya direkt gecsin istiyorum.
Delphi5 ve QuickReport3 kullaniyorum.
QuickReport ile surekli form cikti alabilir miyim?
Yazi sayfa ortasinda bitiyor ve yazici sayfa sonuna kadar sariyor kagidi
Boyle olmasini istemiyorum. Yazinin bittigi yerde dursun yazici.
Aynı zamanda sayfa bittiği zaman da bir sonraki sayfaya hiç boşluk koymadan direkt geçsin istiyorum.
DotMatrix printerda custom sayfa ayari olmadigi icin A3 sayfa boyutunu kullanmak zorunda kaliyorum. Ancak basmak istedigim etiket sayfasi A3'ten kucuk. Bu yuzden quickreportta yaptigim custom sayfa ayarina gore sayfa bittiginde yeni sayfaya direkt gecsin istiyorum.
Delphi5 ve QuickReport3 kullaniyorum.
Yazıcı Aygıtının üzerinden sağ tıkla ve aygıt ayarlarına gel Sürekli Form işaretini letter yap.
Kolay Gelsin...
Kolay Gelsin...
Gazete manşetleri
* DİKKAT :Lütfen forum kurallarını okuyalım ve uyalım...!
* Warez,crack vs. paylaşımı kesinlikle yasaktır.
Sürekli form isareti derken neyi kastettiginizi bilmiyorum ancak ilgili yerleri letter yaptim. Sorun duzelmedi.
Sorunun QuickReport ile ilgili oldugunu dusunuyorum, cunku baska bir component (RawPrint) ile yaziciya nextpage kodu gondermeden diger sayfaya gecmek icin sarmiyor. Benim burdan anladigim quickreport nextpage kodu gonderiyor ve benim istedigim bunu engellemek.
Diger componenti neden kullanmiyorsun derseniz; quickreport ile tasarlanan bir uygulama ve suan baska bir componente gececek zamanim yok.
Sorunun QuickReport ile ilgili oldugunu dusunuyorum, cunku baska bir component (RawPrint) ile yaziciya nextpage kodu gondermeden diger sayfaya gecmek icin sarmiyor. Benim burdan anladigim quickreport nextpage kodu gonderiyor ve benim istedigim bunu engellemek.
Diger componenti neden kullanmiyorsun derseniz; quickreport ile tasarlanan bir uygulama ve suan baska bir componente gececek zamanim yok.
söylediğim ayarlar bilgisayar üzerinde yazıcı simgesi ile falan yapılmıyor yazıların üzerinde ki star da buna dahil bir bios var bilgilerin tutulduğu sanırım star için yanlış hatılamıyorsam yazıcıyı kapatıp online tuşuna basılı tutarken açman gerekiyor bu şekilde giriyosun setupına ayarlarını değiştirebilirsin bu şekilde kolay gelsin...
Bilgini saklamaki daha fazla öğrenebilesin...
Online tusuna basili tutarken acarsam Version 1.7 yaziyor sonrasinda tum karakterleri sirayla basiyor kagida. Elimi online tusundan cekmedigim surece basmaya devam ediyor. Cektigimde de normal moda geciyor. Basili tutarken diger tuslara basmayi denedim; bir gelisme olmadi.
Google da arastirmaya basladim, bakalim.
Tesekkurler tekrar.
Google da arastirmaya basladim, bakalim.
Tesekkurler tekrar.
Star yazıcılarının ithalatcisi Albim bilgisayari aradim.
Printerin icinde 2 switch var. Birtanesinde 8 digerinde 4 dugme gibi birsey var. Onlarin birini kapadiginizda yani asagi indirdiginizde istediginiz olacak dedi ama hepsini denedim, bir sonuc elde edemedim. Dokumanda yok ellerinde. Starin sitesinde birakin dokumani bu yazici hakkinda bilgi yok.
Printerin icinde 2 switch var. Birtanesinde 8 digerinde 4 dugme gibi birsey var. Onlarin birini kapadiginizda yani asagi indirdiginizde istediginiz olacak dedi ama hepsini denedim, bir sonuc elde edemedim. Dokumanda yok ellerinde. Starin sitesinde birakin dokumani bu yazici hakkinda bilgi yok.
Problemi aştığınıza sevindim. Fakat bulduğunuz yöntem ve sonuçları paylaşmanız bu sorunla karşılaşabilecek bir arkadaşa ben dahil ileride kaynak olabilir;) Lütfen bunu bir prensip haline getirelim.iason yazdı:Yazici sadece etiket basmak icin kullaniliyor.
Sayfa sayfa yazdirma olayini QuickReporttan aldim, kod ile kendim yaptim. Her sayfa sonunda da sayfayi biraz geri sardirmasini sagladim.
Suan arada bosluk birakmadan basiyor.
Herkese tesekkurler.
Kolay Gelsin...
Gazete manşetleri
* DİKKAT :Lütfen forum kurallarını okuyalım ve uyalım...!
* Warez,crack vs. paylaşımı kesinlikle yasaktır.
Asagidaki kod ile sayfa sayfa gonderiyorum ciktiyi.
Her sayfa oncesinde gerekli geri sardirma islemini yaptiriyorum.
Cok saglikli degil aslinda ama ise yariyor.
Her sayfa oncesinde gerekli geri sardirma islemini yaptiriyorum.
Cok saglikli degil aslinda ama ise yariyor.
Kod: Tümünü seç
iSayfaAdet := (BasilacakAdet div 72) + 1; // 72 = 8 * 9 - 8x9 luk etiket sayfasi
for iSayfaNo := 1 to iSayfaAdet do
begin
qrpEtiket.PrinterSettings.FirstPage := iSayfaNo;
qrpEtiket.PrinterSettings.LastPage := iSayfaNo;
AssignFile(Dosya, 'LPT1');
ReWrite(Dosya);
if iSayfaNo = 1 then
iBoslukAdet := 7
else
iBoslukAdet := 2;
for i := 1 to iBoslukAdet do
WriteLn(Dosya, #27#106#49); // ESC+"j"+"1"
CloseFile(Dosya);
qrpEtiket.Print;
end;
Bu raporlama araçları iyi güzel de, her türlü huyunu suyunu öğrenmek de ayrı bir olay. Yazdırmayla ilgili bir çok sorunu aştım ama bu etiket yazdırma olayı canımdan bezdirdi ! Zreport ta yaptım, rapor sonunda kafasına göre fazladan bir etiket bastırdı, onu engelledim, her sayfa sonunda farklı boşluk bıraktı. Qreport ile baştan yazdım, burada bahsedilen sorunu aşamadım.
Şimdi kendim yazıyorum, en iyi raporlama aracı writeln !!!
Burada da writeln (dosya, satir) diye yazdırdığımda (matrix yazıcıya) Türkçe karakterler basılmıyor, bunun çaresi nedir peki ?
Şimdi kendim yazıyorum, en iyi raporlama aracı writeln !!!

Burada da writeln (dosya, satir) diye yazdırdığımda (matrix yazıcıya) Türkçe karakterler basılmıyor, bunun çaresi nedir peki ?
Sevgi, Saygı.....