user account yasaklama ile ilgili

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
delphist
Üye

user account yasaklama ile ilgili

Mesaj gönderen delphist »

s.a. arkadaşlar dinamik alan bazında yasaklama gibi bir user girişi yapmak istiyorum nasıl yapabilriim yani admin menusunden kişilere farklı modüllerde alan bazında yasaklama nasıl yapılabilir...Ne gibi bir mantıkla ve algoritma ile bu işi dinamik olarak yapabiliriz...Teşekkürler
Kullanıcı avatarı
balsoft
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen balsoft »

ne kadar işine yarar bilemiyorum ama kullanıcılara ayrı ayrı ketgoriler tanımlayabilirsin ki ben bir programımdfa bu şekilde yapmıştım kimisi sadece izleyebiliyordu kimisi bazı bölümleri değiştirebiliyordu bu kategorilere eklediğin kullanıcılarda kategori yetkilerine göre işlem yapabilirler ama örneğin bir form üzerinde 50 değişken var her ullanıcı sadece birisine müdahale etsin gibi bişey düşünüyosan tahminimce çok uğraşman gerekecek kategorilere atırmak daha mantıklı
kolay gelsin
Bilgini saklamaki daha fazla öğrenebilesin...
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

Güzel bir component vardı bunun için sourceforge'da. open source yani. dur bakayım....

Buldum.. Componentin adı usercontrol.
http://sourceforge.net/projects/usercontrol/

Adam çok güzel yapmış. Veritabanı desteği de var. Her kullanıcıya ayrı profiller oluşturuyorsun. Girmesini istemediklerine bazı menuleri vermiyorsun vs.. Bir incele..