StringGrid'e Ekleme

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
DelphiNV
Üye

StringGrid'e Ekleme

Mesaj gönderen DelphiNV »

Merhaba Arkadaşlar;

StrinGgrid'e Top 150 ile aldığı kayıtları ekliyorum.. StringGrid'teki kayıt sayısı 150 oluyor. Yapmak istediğim ise şu :

StringGrid'in enson kaydına geldiğimde; Yüklenen 150 Kayıtın Üzerine 150 Adet Daha Kayıt Yüklemek istiyorum Bunu StringGrid'in hangi seçeneğini kullanarak yapacağımı bulamadım. Birde Stringgrid'in ScrollBar'ına Tıklayınca Bir işlem yaptırabilirmiyim. Stringgrid1.Scroll.click gibi bir seçenek veya bu nu başka bir yöntem ile yapabilirmiyim..

Herkese kolay gelsin.
Misafir

Re: StringGrid'e Ekleme

Mesaj gönderen Misafir »

DelphiNV yazdı:StrinGgrid'e Top 150 ile aldığı kayıtları ekliyorum.. StringGrid'teki kayıt sayısı 150 oluyor. Yapmak istediğim ise şu :

StringGrid'in enson kaydına geldiğimde; Yüklenen 150 Kayıtın Üzerine 150 Adet Daha Kayıt Yüklemek istiyorum
merhaba.
Delphi dahilinde "Top" herhangi bir Wincontrol'ün (parentine göre) üst boşluk (üst boşluk biraz garip bi yaklaşım oldu sanırım) değeridir. nasıl buna kayıt aldığını ve akabinde devam eden soruların dolayısıyla anlaşılmadığını, biraz daha açıklayıcı sormanızın çözüm bulmak adına faydalı olacağını düşünüyorum.

saygılar..
ercere
Üye

Mesaj gönderen ercere »

Merhaba delphi_coder'in dediği gibi TOP değerini herhalde yanlış yazdınız.Burada bahsettiğiniz 150 sayısı satır sayısı olduğunu düşünüyorum.Şayet öyle ise bu stringridin rowcount özelliği ile alakalı.Bunu da değiştirmek için Stringgrid'e kayıt eklerken

Kod: Tümünü seç

IF SATIR=LISTE.RowCount THEN LISTE.RowCount:= LISTE.RowCount+1;
şeklinde bir kontrol kullanabilirsiniz.Burada ki SATIR sizin kayıt sayınız .Bu kaç olursa stringgrid (LISTE) 'in satır sayısı ona göre artar.Umarım işinizi görür.
Kolay Gelsin
Bilginin sınırı öğrenmenin yaşı yoktur.
Misafir

Mesaj gönderen Misafir »

arkadaşın top 150 dediği sanırım query'den 150 kayıt döndürüyor. ve bunları 150 satırlı stringgridde gösteriyor. son satıra gelince bi 150 daha çekip 300 kayıt gösterecek. gelmezse ilk 150 de kalacak. bi if kontrolü koyup. kaçıncı satırda olduğunu takip ettireceksin. 150 ye gelince sorguyu kapatacaksın top 300 deyip yeniden çalıştıracasksın. tabi bu arada stringgrid in rowcount unu artıracaksın.