Quick Report ile çıktı boyutu sorunu?

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
efkan
Üye
İletişim:

Quick Report ile çıktı boyutu sorunu?

Mesaj gönderen efkan »

Herkese merhabalar,
Forumda arama kısmından arattım.2 kişi daha karşılaşmış benzer bir sorunla.Her ikisinde de ZReport önerilmiş ve cevaplar kesilmiş...
+1 de ben yapayım.
Benim Dot Matrix bir yazıcıdan zarf büyüklüğünde bir çıktı almam gerekiyor.Arkadaşlar yazdırma yada hızında bir sorun yok.Tek sorun sürekliform yazdırıldıktan sonra A4 boyutunda akıp gidiyor.Yani bir çıktı alıyorsunuz 14 cm.(çıktı boyu) ilerledikten sonra duracağı yerde 29,7 cm.(A4 boyu) ilerledikten sonra duruyor.
bir çok şeyi denedim;Yazıcının çıktı boyutunu qreportunkiyle aynı yaptım vs. olmadı :(
Mustafa Bey de daha önce yazışmalarında ZReportu ısrarla tavsiye etmişti.yardımlarınızı bekliyorum.
Amacım: çözülebilecek bir sorunsa Qreportu kullanmak.Çünkü topu topu 4 tane rapor alacağım.
iyi çalışmalar...
Bilgisayar Programcısı/Analyst ve Sistem Yöneticisi
Kullanıcı avatarı
m_ekici
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen m_ekici »

Yazıcıya kullanacağın kağıt boyutunu vermen lazım. ve Formun da ona göre olmalı. Eğer printer kodlarıyla göndermiyorsan Panasonic 1150 gibi yazıcılar sayfa sonu komutunu algıladığında 1 A4 sayfası ileri atlar.
Windows Xp kullanıyorsan Yazıcılar/sunucu özellikleri bölmünde kullanacağın sayfa boyutunu ekle.
Kullanıcı avatarı
efkan
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen efkan »

hocam onuda yapmıştım.. üstelik Panasonic Kp-X 1150 kullanıyorum tam anlattığınız gibi.. sunucu özlellikleriyle qreportun özellikleri aynı , printer özelliklerinden de sürekli form ve hazırladığım yeni boyutu verdim yine olmadı.Hocam kodlarla halledebilme şansımız var mı yada başka bir yöntem?
ilgin için teşekkürler..
ng
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen ng »

Ben fatura yazdırmada böyle bir sorun yaşamıştım. Yazıcının satıcısı ile görüştüm ve yazıcıda sanırım makro ayarları ile bu sorunu çözdüler. Tam bilmiyorum ama sanırım sayfa bittikten sonra bir iki satır yukarı almasını sağladılar. Sanırım yazıcı ile gelen kullanım kılavuzunda bu ayarlar hakkında bilgi vardır.
Kullanıcı avatarı
m_ekici
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen m_ekici »

formda daha önce sorulmuştu. COBOL veya DOS Basic kullanmışsan zorluk çekmemen lazım;

var
PRN :TextFile;
begin
AssignFile(PRN,AYAR_YOL.Value);
Rewrite(PRN);
For I:=1 to 8 do WriteLn(PRN,CHR(32)+' ');
WriteLn(PRN,' xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx');
WriteLn(PRN,CHR(18)+Cevir(Format('%7.7s%-30.30s (%-13.13s)',[' ',chr(15)+Edit1.Text,Edit4.Text])));
CloseFile(PRN);
Kullanıcı avatarı
efkan
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen efkan »

çok sağolasın sn. m_ekici İnşallah verdiğiniz kod işime yarar.. ilginiz için çok teşekkürler..sağolun , varolun.
Kullanıcı avatarı
efkan
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen efkan »

Hocam bu kodlarla önce textfile e yazdırıp sonra printer amı gönderiyoruz.Sizi bayağı meşgul ettim afedersiniz?
merginli
Üye

Mesaj gönderen merginli »

ZReport un sayfa boyunu ZRreport.Height := 64 gibi bir rakam vererek ayarlarsanız sayfa boyu sorunu çözülecektir. Ben OKI ve Panasonic yazıcılarda bu şekilde yazdırıyorum. Sayfa boyunu da runtime da değiştirip preview de kontrolümü yapıp yazıcıya gönderiyorum.

Eğer bir sorun olursa, yazıcılardan sayfa boyunu custom yapıp, kullanacağınız sayfanın boyutunu yazın ve öyle deneyin.
Kullanıcı avatarı
efkan
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen efkan »

merginli teşekkür ederim.Ben Qreportta sorunu çözmeye çalışıyorum.Ancak aynı yazdığınız gibi düzeltmeye çalışıcam

Kod: Tümünü seç

QuickRep1.Height:=200;
.hatta şu an yazdım bile :)
bunu panasonic bir yazıcıdan aldıktan sonra sonucu görebilicem.Diğer yazdıklarınızı zaten denemiştik ancak sonuç olumsuz.İlgininiz için tekrar teşekkür ederim.iyi çalışmalar..