Zreport Preview Ekranında Değişiklik Yapmak

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
sadettinpolat
Moderator
İletişim:

Zreport Preview Ekranında Değişiklik Yapmak

Mesaj gönderen sadettinpolat »

Delphi vcl grubundaki fast report ile ilgili olan konuyu daha fazla bölmemek için soruyu burda sormayı daha uygun görüyorum.

merginli yazdı: Ben dotmatrix yazıcı gerektiren projelerimde onu kullanıyorum hiç sorun yaşamadım.
sadettin polat yazdı: zreport üzerinde her hangi bir oynama veya düzeltme yaptınz mı?
mesela preview ekranında değişiklik yapılmasına izin vermek gibi...
merginli yazdı: Preview ekranında düzeltme yapabiliyorsunuz. Öncelikle ZRPrev i açıp ekran ayarlarında istediğiniz değişikliği yapın. Yalnız buradaki caption içerikleri için ZRCONST.RC dosyasında değişiklik yapmanız gerekiyor. Tabiki bundan sonra zreport u kaldırıp yeniden yüklemelisiniz.

İkinci bir seçenek daha var: ZRCONST.RES dosyasını bir res editörle açıp, değişiklikleri yapabilirsiniz. Bunun avantajı zreportu yeniden derlemenize ve kaldırıp kurmanıza gerek olmaması. Sadece projenizi derlemek yeterli geliyor.

soruyu tam olarak soramadım galiba.

raporu oluşturup preview yaptıktan sonra önizleme ekranında görülen rapor üzerinde manuel olarak değişiklik yapıp bu değişiklikleri yazdırmak istiyorum.

mesela raporun çıktısı

Kod: Tümünü seç

Ad          Soyad
XX          YY
ZZ          KK
ben bunu elimle

Kod: Tümünü seç

Ad          Soyad
X1          Y1
ZZ          KK
olarak değiştirip yazdır dediğim zaman en son haliyle (X1,Y1) almak istiyorum.

zrprev.pas dosyasını açıp önizleme için kullanılan richeditin readonly özelliğini false yapınca üzerinde istediğiniz şekilde oynama imkanına sahip oluyorsunuz fakat yazdır dediğiniz zaman bu değişiklikler dikkate alınmıyor. Bu problemide kısmen çözdüm ama çözüm yöntemi pek içime sinmedi.
"Sevmek, ne zaman vazgececegini bilmektir." dedi, bana.

---
http://sadettinpolat.blogspot.com/
DotCom
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen DotCom »

report builder gibii runtime da , dizayn yapılabilen bir raporlama aracı kullanabilirsiniz.

Kolay Gelsin.
Misafir

Re: Zreport Preview Ekranında Değişiklik Yapmak

Mesaj gönderen Misafir »

sadettinpolat yazdı:zrprev.pas dosyasını açıp önizleme için kullanılan richeditin readonly özelliğini false yapınca üzerinde istediğiniz şekilde oynama imkanına sahip oluyorsunuz fakat yazdır dediğiniz zaman bu değişiklikler dikkate alınmıyor. Bu problemide kısmen çözdüm ama çözüm yöntemi pek içime sinmedi.
merhaba.
Zreportu hiç detaylı olarak incelemedim ama yazdırma işlemini farklı bi yerden yaptığı aşikar. bu noktada birkaç kesme atılarak asıl yazdırdığı bölümü tespit etmeniz sonuç verir kanısındayım. buna ilaveten Zreport aslında open source olması dışında artısı olan bir component değil fikrimce. dot matrix yazıcılar için tek bir unit kullanıyorum ve rapor tasarım modülünü kendim yazıyorum.
kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
sadettinpolat
Moderator
İletişim:

Re: Zreport Preview Ekranında Değişiklik Yapmak

Mesaj gönderen sadettinpolat »

delphi_coder yazdı:buna ilaveten Zreport aslında open source olması dışında artısı olan bir component değil fikrimce.
bende aynı fikirdeyim. kendim yazdırsam bu kadar uğraşmazdım ama bir kere kullandık. geri dönmek şu anda çok zor :(
"Sevmek, ne zaman vazgececegini bilmektir." dedi, bana.

---
http://sadettinpolat.blogspot.com/