Arkadaşlar Delphi de bir uygulama geliştiriyoruz. Veri tabanı olarak SqlServer kullanıyoruz. Program içinde bir döküm veya sorgu aldığımız da (ı-i) ler listede karışık geliyor. Bunu sadece (ı-i) yapıyor. Direk sqlserverdan sorgu yaptığımızda sorun çıkmıyor. Delphide DbExpress comp. kullanıyorum bağlantı ve sorguları için. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
DbExpress deki SqlConnection Params'ındaki Localcode'i 1055 yaptım olmadı. Win1254 yaptığımda da program çalışınca integer hatası verdi. Parametre olarak integer değer istiyor galiba. Ne yapmam lazım
indexlerinin sıralama (COLLATE) dili ile ilgili bir problem olmuş olabilir, ama sadece ı,i de değil diğerlerinde (ğüşiöç) de verir. aslında sql server kurulmuş olduğu sistemin dil değerlerini otomatik olarak alıyor ama bu ilginç bir durum.
Şimdi hatırladım Bir zamanlar bende böyle bir soru sormuştum üzerinden sene geçmişti hatırladığım kadarıyla. Türkçe karekterlele alakalıydı, çözümünü bulamamıştım. Kurduğum Ms-SQL server 7.0 da bir problem vardı. Başka bir MS-SQL server 7.0 ı kurup denemiştim problem kalmamıştı. Ms-SQL in kurulumuda bir sorun olmuş olabilir.
sqlserver 2000 kullanıyorum. Eğer sorun kurulum sırasında seçilen dil kodlamasında ise bunu nasıl çözeriz. sqlserver daki geçerli olan dil kodlamasının ne olduğunu nereden görebilirim. ve bunu değiştirebilirmiyim
sqlserverdan (Enterprise manager veya Query Analyser) sorgu gönderdiğimde sıralama hiç bir sorun yok Delphi ile yaptığımda sorun çıkıyor. Delphi'nin yaptığı indexlerde sorun var sanıyorum. Eğer sorun delphi indexlerinde ise bunu nasıl çözerim