Cnc den bilgi almak
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Cnc den bilgi almak
S.a. Arkadaşlar Cnc lerden o an hangi ürünün işlenmiş olduğu ve kaç tane işlendiği hakkında bilgi alınabilir mi?...
ya bu tezgahın özelliğine bağlı ttamamen 
kitabını açıp okuyun(advanced manuellerini)
genelde bi seri portu vardır eğer counteri varsa belki tutarda, sonuçta bi parçada bikere takılmıyo tezgaha. sanmam ama
belki program takibi yapılabilir. ki oda zor

kitabını açıp okuyun(advanced manuellerini)
genelde bi seri portu vardır eğer counteri varsa belki tutarda, sonuçta bi parçada bikere takılmıyo tezgaha. sanmam ama

.-.-.-.-.-.-.-. ^_^
Ben de çok uğraştım cnc'lerin bu verilerine ulaşmayı. Maalesef internette hiçbir kaynak yok. cnc üreticileri de bu tip bilgileri gizliyor ve vermiyorlar.
Hacking ile ulaşmaya çalıştım. Program ile CNC arasındaki veri akışını inceleyerek. Çok fazla vakit alıyor. Tahmin yürütmek zorundasın ve tahminin doğruluğu da tartışılır.
Eğer bir sonuca ulaşırsan beni de haberdar et
Hacking ile ulaşmaya çalıştım. Program ile CNC arasındaki veri akışını inceleyerek. Çok fazla vakit alıyor. Tahmin yürütmek zorundasın ve tahminin doğruluğu da tartışılır.
Eğer bir sonuca ulaşırsan beni de haberdar et

hım....cevaplar için sağolan Şimdi Cnc ye program girilip ki parçanın adıda bu programın içinde koda girilebiliyor örnğin cnc 500 parça yapıyor bu program değişene kadar veya 200 tane ....Bu program değişekene kadar her parçanın operasyon süresini bilmemnesini vs. şusunu busunu yapmak isterdim...Araştırıyorum...İnşallah bu herkesin merak ettiği bir mesele...Bu başlık gelişir....bu konuda....
Teşekkür ederim
Teşekkür ederim
ben önceki işyerimde cnc ler için program yazıyordum. cnc ye bilgi göndermek için zaten pci a bağlı bir kart kullanıyorsun. hele motor sayısı çoksa, bilgi akışı sürekli oluyor ordan da bişey çıkarmanın imkanı yok. belki kesilen parçadan sonra diğer parçayı kesmek için bir noktadan diğerine giderken motora sabiit bir bilgi gönderiyorsun onu yakalarsan (çok düşük bir ihtimal ve kesilen parça büyük bir dikdörtgen falan değilse) sayma şansın olur. Bence vakit kaybı, okumak zor iş
Şimdi iki çeşit var CNC var ki ona da cnc diyolar mı bilmiyirum birisi dik işlem birisi de yatay işleyen cncler....Dik işlem için kullanılan cnc ler kalıp için kullanılıyor...Mastercam, Cimatron vb. gibi program kullanarak kalıp işliyorlar. Bu önemli değil zaten bunda zaten işlem çok uzun süren bir işlem...
Yatay işleyen cncler ise kısa operasyonlarla parçaya işlem yapan cncler yani en fazla çalışma saniyesi varsa yoksa 20 sn bile yoktur. Ha nasıl yapıyorlar...2 de autocadda çizilen resim imalathanelere geldiği zaman orada ayarcılar deniyor bu insanlara nerde ne var neresi ne kadar ne yapılacak küçültülülecek mi delik mi açılacak falan fıstık...Her türlü şeyi oradaki bi operasyon için makineye girerler...Diyelim ki 500 parça var...500 parça i çin ayarını yapar örneğin kılavuz açar...Parçalara...Ayarını yaptıktan sonra elmas değişimi haricinde 500 parçayı takar çıkarır ve buradaki işlem saniyesi varsa yoksa 10 sn bile yoktur. Demek istediğim şu bu ayarlar yapılırken bir çok cnc ye ürünün adı giriliyor programla ilgli ve opersayon nosu giriliyor...Ve hafızada duruyor bir çok cnc de ve aynı işten geldiyse hafızadaki işi loading edip ufak tefekdeğişiklikler varsa yapıp sonra işleme sokuyorlar ve bu 500 parça için aynı işlem sürüyor. Eğer parça nosunu ulaşibilirsen bütün cihazlarda rs232 veya paralel port var zaten genelde hepsinde. Parça nosu değişekene kadar ki cihaz duruyor bu arada tabi her işlem bittiği zaman...start tuşuna tekrar basılıyor...Yani bu tür ince noktalar yakalanırsa bence parçanın değiştiğini ve makinenin parça değişmediyse kaç tane parça değişene kadar işlediğini bulabilmen lazım.....mı diye düşünüyorum
...... Tabi şunuda söyleyim bazı yeni cnc ler var bir den fazla işlemi aynı anda yapıyor onuda zaten makineye girilen operasyon nosundan anlayabiliriz gibime geliyor...Yani sadece tahmin bunlar.... 
Yatay işleyen cncler ise kısa operasyonlarla parçaya işlem yapan cncler yani en fazla çalışma saniyesi varsa yoksa 20 sn bile yoktur. Ha nasıl yapıyorlar...2 de autocadda çizilen resim imalathanelere geldiği zaman orada ayarcılar deniyor bu insanlara nerde ne var neresi ne kadar ne yapılacak küçültülülecek mi delik mi açılacak falan fıstık...Her türlü şeyi oradaki bi operasyon için makineye girerler...Diyelim ki 500 parça var...500 parça i çin ayarını yapar örneğin kılavuz açar...Parçalara...Ayarını yaptıktan sonra elmas değişimi haricinde 500 parçayı takar çıkarır ve buradaki işlem saniyesi varsa yoksa 10 sn bile yoktur. Demek istediğim şu bu ayarlar yapılırken bir çok cnc ye ürünün adı giriliyor programla ilgli ve opersayon nosu giriliyor...Ve hafızada duruyor bir çok cnc de ve aynı işten geldiyse hafızadaki işi loading edip ufak tefekdeğişiklikler varsa yapıp sonra işleme sokuyorlar ve bu 500 parça için aynı işlem sürüyor. Eğer parça nosunu ulaşibilirsen bütün cihazlarda rs232 veya paralel port var zaten genelde hepsinde. Parça nosu değişekene kadar ki cihaz duruyor bu arada tabi her işlem bittiği zaman...start tuşuna tekrar basılıyor...Yani bu tür ince noktalar yakalanırsa bence parçanın değiştiğini ve makinenin parça değişmediyse kaç tane parça değişene kadar işlediğini bulabilmen lazım.....mı diye düşünüyorum