scainer ile ilgili örnek...

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Misafir

scainer ile ilgili örnek...

Mesaj gönderen Misafir »

if OpenDialog1.Execute then
Image1.Picture.LoadFromFile(OpenDialog1.FileName);

WriteTiffToFile( ChangeFileExt(OpenDialog1.FileName, '.TIF'),
Image1.Picture.Bitmap );

bu kod bmp yi tif e ceviriyor...

scainer den taradıgım resimleri tif olarak taradıyorum..ama bu tifler bildiğimiz tif olmuyor...nasıl olmuyor..olmuyor işte...burada bmp taratırsak bu bmp yide bu kodlar tif yaparsak oluyor...

şimdi bi klasordeki tüm bmpleri bu kod ile tif e çevirmek...sorun bu...

görüşlerinizi bekliyorum..

foruma iyi bir ornek olacaktır...

katkılarınız için teşekkürler...
P206
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen P206 »

Bir filelistbox koy formuna pathi ni resimlerinin olduğu klasörü belirle. Bir döngüyle teker teker çevirsin.
I love my car.
Blog Yaptık
Kullanıcı avatarı
bluekid
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen bluekid »

scainer den taradıgım resimleri tif olarak taradıyorum..ama bu tifler bildiğimiz tif olmuyor
ne kendin uğraş nede başkasını uğraştır scannerin niye tiff olarak taramadığını araştır... ha bu arada taranan dosyaların tif olmadığını nerden biliyorsun...
illada yapacam diyorsan
FindFirst, FindNext, FindClose deyimlerine bir bak
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mrmarman »

@alperim yazdı:if OpenDialog1.Execute then
Image1.Picture.LoadFromFile(OpenDialog1.FileName);

WriteTiffToFile( ChangeFileExt(OpenDialog1.FileName, '.TIF'),
Image1.Picture.Bitmap );
- Bu şekilde BMP dosyayı TIFF'e dönüştürmek yerine @bk'in önerisi olan direkt TIFF taramak faydalı olabilir...

- ActiveX ile Twain tarama yaptığını attığın mail ile öğrendik. Keşke buraya yazsaydın. :!:

- FileType olarak girdiğin 3 (BMP) yerine 1 (yani TIFF) girersen tarayıcının çıktısı direkt TIFF olur ve çeviri ile uğraşmak zorunda kalmazsın... :idea:

Kod: Tümünü seç

Var
  Tarayici : TImgScan; // Uses ScanLibCtl_TLB eklenecek
begin
  Tarayici := TImgScan.Create(self);
      Tarayici.OpenScanner ;
      Tarayici.ScanTo     := 1;
      Tarayici.FileType   := 1;       // 1 - TIFF
      Tarayici.PageOption := 6;
      Tarayici.Image      := Dosya;
      Tarayici.StartScan ;
      Tarayici.CloseScanner;
      Tarayici.Free;
end;
Resim
Resim ....Resim
Misafir

ama

Mesaj gönderen Misafir »

tamam tif oluyor..

benim anlatmak istediğim tif formatında taradığı zamantek bit tif dosyası halinde sonuc veriyor..diyelim 20 tane resim tarayacaksınız 1 tane tif dosyası diyelin işte ortalam 20*250 KByte = 5 MByte lik tek bir tif oluyor...onu da bi görüntüleyicide açtığım zaman o tek tifin içinde bütün resimleri görüyorum..bana tek tek ayrı ayrı tif lazım....
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

- Her tarama işleminden sonra yazdığınız programa dönülmüyor mu ?
- Tarama ekranını, taradıktan sonra kapatmama gerekçeniz nedir ?
Resim
Resim ....Resim
Misafir

anlamadım

Mesaj gönderen Misafir »

bu iki şeyden hiç bişi anlamadım ?
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Merhaba...
benim anlatmak istediğim tif formatında taradığı zamantek bit tif dosyası halinde sonuc veriyor..diyelim 20 tane resim tarayacaksınız 1 tane tif dosyası diyelin işte ortalam 20*250 KByte = 5 MByte lik tek bir tif oluyor...onu da bi görüntüleyicide açtığım zaman o tek tifin içinde bütün resimleri görüyorum..bana tek tek ayrı ayrı tif lazım....
- Her tarama işlemi için yeni bir TIFF dosya oluşmadığını anlıyorum, yanlışım var mı ?

- Buradan anladığım 2 sonuç var.

1. Her tarama yapmadan önce, eski dosyayı silmediğinde, yeni taramanın eski dosyaya eklendiğini,

2. Program tarafından tetiklenerek açılan tarama ekranını kapatmadan arka arkaya resim taradığını.

- Şimdi umarım daha açıklayıcı olmuştur. Bu iki sonucu da çürütürsen istediğin olmuş olacak :lol:
Resim
Resim ....Resim
Kullanıcı avatarı
bluekid
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen bluekid »

saygı değer alperim bende tarayıcı kullandım tiff olarak tarattıp ama bütün taranan görüntüler tek bir dosyada toplanmadı her biri ayrı ayrı çıktı sen bence bu tarayıcının kulavuzunu bi zahmet okuyuver senin bir yanlışlığın olduğunu sanıyorum
Misafir

?!

Mesaj gönderen Misafir »

bunun yazıcının kullanma klavuzu ile ilgisi yok..Win Xp kullanıyorum...Xp nin kendi shirbazını açıp tarama türünü belirliyorsunuz işte renklidir siyah beyazdır vs...sonra formatı seciyorsunuz...orda bmp,png,tif falan var... tifi seciyorsunuz...sonra taradığı klasore bir tane tif acıyor...o tif in içinde her sey..bunu belki 10 kişiyede gosterdim...eger istiyorsanız oyle bir tif i size mail atayım...herhalde ne gördüğümün farkındayım...artı delphitwain componenti ilede tek tek tifler elde ettim ... ama problemli işte...

dediğimi gibi bir mail adresiniz varsa o tif dosyasından bir tane atayım...

bu arada scainer brother 3220C
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

- Bilgiyi cımbızla bizim almamıza gerek kalmaksızın soruylarını detaylandırırsan cevap için beklemezsin... :idea:

- Tabii ki gerektiğini düşündüğün an, örnek bir resmin linkini buraya vereceksin ki cevap yazacak olan kişi durumu inceleyebilsin... :idea:

http://www.faxsuperstore.com/brother-3220.html
Auto Document Feeder Capacity Up to 20 pages (20 lbs. stock)
gördüğüm üzere sayfaları ardı ardına koyuyorsun ve bir sezonda hepsini taratıyorsun. Senin sorunun budur. Yapacağın şey auto document feed olayını durduracaksın. Her işlemde 1 kağıt okuyacak şekilde ayarlama yapacaksın. :idea:

- Yani yine @bk'nın dediği gibi tarayıcı olarak kullandığın bu fax aletinin user manual'ini okuyup mümkün mü ona bakacaksın. Aksi taktirde TIFF dosya yapısını inceleyip resimleri bölecek bir de TIFF editor yazmak zorunda kalabilirsin.. :)
Resim
Resim ....Resim