Delphide Derleme Hk.

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
ender_arslanturk
Kıdemli Üye

Delphide Derleme Hk.

Mesaj gönderen ender_arslanturk »

Arkadaşlar Merhaba,

Sanırım hepimizin delphide kod yazarken, durup dururken delphi nin kendi başına birden derleme gibi takılmaları oluyordur. Ben artık bu delphinin kendi başına arada bir takılmalarına sinirleniyorum. Lütfen Bana bu konuda yapabileceğim birşey varsa (Delphi Ayarları veya kullanılmayan komponentlerin çıkarılması gibi) nasıl yapılacağını sizin çözümünüze bıraktım.

Herkeze Kolay Gelsin ....
En son ender_arslanturk tarafından 09 Ağu 2005 11:13 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
abdulkadir
Kıdemli Üye
İletişim:

Re: Delphide Derleme Hk.

Mesaj gönderen abdulkadir »

ender_arslanturk yazdı: Sanırım hepimizin delphide kod yazarken, durup dururken delphi nin kendi başına birden derleme gibi takılmaları oluyordur.
D7 kullanıyorum Bu güne kadar hic böyle birseye rastlamadım.
Siz hangi ver,sürümü kullanıyorsunuz.
Kullanıcı avatarı
ender_arslanturk
Kıdemli Üye

Ben Delphi 6 da da bu sorunu yaşadım ve şu an 1,5 senedir de delphi 7 kullanmaktayım. Ama iki delphi sürümünde de bu olayı aşamadım. belki Projemde ki form sayısının çok oluşu belkide delphi de kullanmadığım komponentlerin kaldırılmaması olabilir diye düşündüm.
En son ender_arslanturk tarafından 09 Ağu 2005 11:14 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
sychorax
Üye

Mesaj gönderen sychorax »

Kafasına göre derlediği için değilde sanırım "Code Completion" listesini doldurmasından kaynaklanıyor.Kullanılan unitler deki fonksiyon prosedür değişken vs... listeye atıp güncel tuttuğu için.
Kullanıcı avatarı
ender_arslanturk
Kıdemli Üye

Peki ya ben bunu derlemesini istemiyorum. Yani zaten run diyince zaten genel bir derleme yapıyor. bunu biryerde okumuştum ama nerde okuduğumu bilemiyorum. f9 demeden derletmeme işlemi yapabilirmiyiz.[/quote]
En son ender_arslanturk tarafından 09 Ağu 2005 11:14 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
highmemo

Mesaj gönderen highmemo »

bence derleme dediğiniz şey Sychorax arkadaşın dediği gibi Code Completion ile ilgili
Gidermek için

Tools->Editor Options...-> CodeInsight kısmında bekleme sürelerini arttırabilir ve checkbox ları temizleyebilirsin?

Yani delphi kendi başına derleme yapmaz..
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

Sorun code completion'dan kaynaklanıyor. Aslında iyi bir özelliktir. Ama kapatmak istiyorsan: Menuden Tools->Editor Options

Açılan pencereden: Code Insight tabına geç ve buradaki automatic features tıklarının hepsini kaldır ve OK yap.
Kullanıcı avatarı
ender_arslanturk
Kıdemli Üye

Coderlord Allah senden gani gani razı olsun. Artık Takılma yapmıyor. Sana çok teşşekkür ederim. Birde bu kod diye yazdırğını tam anlayamadım....

30.07.2005 : Highmemo açıkcası özür dilerim seni atlamışım.... :oops:
En son ender_arslanturk tarafından 30 Tem 2005 03:05 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

Highmemo'ya ayıp olmasın. Benden önce yazmış. Övgüler onundur.

O kod diye yazdığım benim imzam yaw. :D Commodore 64 ün varsa yazıp deneyebilirsin. :P
abdulkadir
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen abdulkadir »

ender_arslanturk yazdı:f9 demeden derletmeme işlemi yapabilirmiyiz.
CTRL+F9 Run etmeden projeyi derler.