dbexpress

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
alikus

dbexpress

Mesaj gönderen alikus »

Arkadaşlar dbexpress comp larını ve sqlserver2000 veritabanı kullanarak bir uygulama geliştirdik. Fakat Grid' e veya herhangi bir yere listeleme yaparken alfabetik sıralama sorun yapıyor. Listelede (I-İ) ler karışık listeleniyor sadece bu harflerde sorun var. Diğer türkçe karakterlerde sorun yok. Mesela sql cümlesi " select * from x order by adi " olan bir işlemde bile bu sorun çıkıyor. Sql server'ın dili " SQL_Latin1_General_CP1254_CI_AS " olarak ayarlı. Bu sorunu nasıl çözerim. DbExpress deki SQLConnection'un params'ındaki LocaleCode=1254 yaptım. Yine olmadı. Ne yapmam gerekiyor. Aynı işlemleri Ado ile yapınca sorun çıkmıyor.Ama şu andan sonra Ado ya dönmek çok zor. Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
MakPRO
Üye
İletişim:

mrb.

Mesaj gönderen MakPRO »

dbexpress in update lerini yüklemeyi denedinmi ?

ben mysql ve interbase kullanıyorum. interbase de bir sorun yaşamadım. delphi 7.0 kullanıyorsan update etmeni tavsiye ederim. kolay gelsin.
alikus

Mesaj gönderen alikus »

dbexpress update imi yoksa dephi7 update simi lasım ve bunları nereden bulacağım bir link verebilirmisin
Kullanıcı avatarı
hbahadir
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen hbahadir »

Kullanıcı avatarı
MakPRO
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen MakPRO »

dbexpresside ve dbexpressin kullandığın vendor library olan dll dosyasını da güncellemenizi tavsiye ederim

interbase GDS32.DLL isminde bir dll kullanıyor. MsSQL in kullandığı dll dosyasını güncellemenizi tavsiye ederim

http://qc.borland.com/wc/qcmain.aspx?da=1463 bu link işinizi görür sanırım. iyi çalışmalar