merhaba,
Ben Remote Radio PRogramı yapıyorum fakat bir sorun var winamp'ın playlistindeki parçaları formdaki listboxa alıp listboxdan tıkladığım parçaların winampda çalmasını istiyorum bunu nasıl yapabiliriz bende bir örnek var winampın sesini kıs çal stop next felan tüm özellikleri var fakat playlist olayı yok yardımcı olursanız sevinirim
şimdiden teşekkürler..
Winamp
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
onunla alakalı bir örnek vardı ama bende bulamıyorum..Forma 2 tane listbox koyarak çözmüş bir arkadaş ve gayette güzel olmuş..winapın tıpkısı .Şu ana yanımda değil ama evdeki cdlere bakmam lazım.en kısa zamanda ulaştırırım sana.bu akşam olablir. belki.kolay gelsin..
Kamil odur ki; koya dünyada bir eser,
Eseri olmayanın, yerinde yeller eser.
Kamil odur ki; koya dünyada bir eser,
Eseri olmayanın, yerinde yeller eser.
Merhaba..
- İlk attığın mesaj ile projeni tanıtmıştım bu doğru bir davranış. Ama bu yukardaki, herhalde argo/deyimsel anlamda gaz vermek gibi görünüyor.
- Bu mesajı yazsam mı yazmadam mı karar veremedim. Bu başlığın devamı tercihimi olumlu/olumsuz bir şekilde etkileyecek.
- WinAmp'ın PlayList'i hakkında araştırma yapmakla başlamalısın. En basitinden bir Windows Not Defteri ile açıp incele bakalım nasıl bir yapı sergiliyor. Senin için basit bir örnek hazırladım. Bunu sen de yapabilirdin.
- Demek ki ilk yapman gereken şey, playlist'i bir Liste değişkenine (TStrings, TStringList, ListBox, Memo vb. ne olursa) almak olacak.
- Gördüğün gibi aslında bu forumda kimsenin bilemeyeceği bişi değil.
String ifadelerle işlem yapmasını da (Copy, Insert, Delete) herkes biliyor, bunları kullanarak uygulama geliştirmek ise sana kalıyor. 
@digital_agels yazdı:kimse bilmiyormu ?

- İlk attığın mesaj ile projeni tanıtmıştım bu doğru bir davranış. Ama bu yukardaki, herhalde argo/deyimsel anlamda gaz vermek gibi görünüyor.
- Bu mesajı yazsam mı yazmadam mı karar veremedim. Bu başlığın devamı tercihimi olumlu/olumsuz bir şekilde etkileyecek.

- WinAmp'ın PlayList'i hakkında araştırma yapmakla başlamalısın. En basitinden bir Windows Not Defteri ile açıp incele bakalım nasıl bir yapı sergiliyor. Senin için basit bir örnek hazırladım. Bunu sen de yapabilirdin.
Kod: Tümünü seç
#EXTM3U
#EXTINF:249,Yerba Buena - Guajira [i Love U 2 Much]
Music\03 Yerba Buena - Guajira (I Love U 2 Much).mp3
#EXTINF:287,Partners in Rhyme - Teri Meri - Sonali Vajpayee, Cheshire Cat
Music\Sonali Vajpayee Ft. Cheshire Cat - Teri Meri -.mp3
#EXTINF:213,01 - Dj Aligator Vs O-Zone - Dragostea Din Tei
Music\01 - Dj Aligator Vs O-Zone - Dragostea Din Tei.mp3
#EXTINF:139,Nikkfurie de La Caution - Thé à la menthe
Music\Nikkfurie - Thé à la menthe.mp3
#EXTINF:158,Big Brother & Holding Company - Bye, Bye Baby
Music\Janis Joplin\1967 - Big Brother & The Holding Company\01 - Bye, Bye Baby.mp3
#EXTINF:145,Big Brother & Holding Company - Easy Rider
Music\Janis Joplin\1967 - Big Brother & The Holding Company\02 - Easy Rider.mp3
#EXTINF:149,Big Brother & Holding Company - Intruder
Music\Janis Joplin\1967 - Big Brother & The Holding Company\03 - Intruder.mp3
- Demek ki ilk yapman gereken şey, playlist'i bir Liste değişkenine (TStrings, TStringList, ListBox, Memo vb. ne olursa) almak olacak.
- Gördüğün gibi aslında bu forumda kimsenin bilemeyeceği bişi değil.

belli ki forumda arama yapmamışsın. forumda:digital_agels yazdı:kimse bilmiyormu ?
Kod: Tümünü seç
winamp and kontrol
allah kolaylık versin...