Bunun mantığı ne olabilir ?
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Bunun mantığı ne olabilir ?
Merhaba Arkadaşlar...
Arkadaşlar Lbs firmasının Çıkarmış olduğu Ürünlerden LKS2'de şöyle bir şey yapmışlar..
Diyelim ki Cari Hesap Kartlarını'nın Olduğu ekranı açtığınızda Database'den Carihesap Kartlarının tamamını değilde Top 150 yaparak 150 adet'ini çağırıyor. Sonra Bu kartlara ait olan toplamları çağırıyor yani 150 kayıt için toplamlar tablosundan hareket gören cari hesap kartları kadar sorgu çalıştırıyor. Bunun mantığı nedir arkadaşlar sizce.? Tek bir sorguda işi halletmek var iken neden daha fazla sorgu kullanılıyor. Bir de bu adamlar stringgrid'mi kullanıyorlar acaba ? Çünkü sorguları programdan yolluyorlar. Yani Table veya query üzerinde mi döngü yapıyorlar yoksa kullandıkları grid üzerinden mi ?
açıklama yapabilecek arkadaşlara teşekkür ederim.
Arkadaşlar Lbs firmasının Çıkarmış olduğu Ürünlerden LKS2'de şöyle bir şey yapmışlar..
Diyelim ki Cari Hesap Kartlarını'nın Olduğu ekranı açtığınızda Database'den Carihesap Kartlarının tamamını değilde Top 150 yaparak 150 adet'ini çağırıyor. Sonra Bu kartlara ait olan toplamları çağırıyor yani 150 kayıt için toplamlar tablosundan hareket gören cari hesap kartları kadar sorgu çalıştırıyor. Bunun mantığı nedir arkadaşlar sizce.? Tek bir sorguda işi halletmek var iken neden daha fazla sorgu kullanılıyor. Bir de bu adamlar stringgrid'mi kullanıyorlar acaba ? Çünkü sorguları programdan yolluyorlar. Yani Table veya query üzerinde mi döngü yapıyorlar yoksa kullandıkları grid üzerinden mi ?
açıklama yapabilecek arkadaşlara teşekkür ederim.
ben samsunda lks2 üzerine 2 yıl kurulum eğitim ve destek işini yaptım
bu firmanın kullandığı gridi bir türlü çözemedim
adamlarım programları gerçekten güzel ve nerdeyse sorunsuz çalışıyor
ben onların veritabanlarını da inceledim ama çokta bir şey anlamadım
onlarda bunu istiyorlar demekki karışık olsun kimse birşey anlamasın

bu firmanın kullandığı gridi bir türlü çözemedim
adamlarım programları gerçekten güzel ve nerdeyse sorunsuz çalışıyor
ben onların veritabanlarını da inceledim ama çokta bir şey anlamadım
onlarda bunu istiyorlar demekki karışık olsun kimse birşey anlamasın

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Forumun 365. Üyesi
Hiç Bir Şey İnsan Kadar Yükselemez ve Alçalamaz
Erkan ÇAĞLAR
Forumun 365. Üyesi
Hiç Bir Şey İnsan Kadar Yükselemez ve Alçalamaz
Erkan ÇAĞLAR
%99 CxGrid kullanıyorlar fakat ben bir türlü solda gridlerin solundaki check işaretini çözemedim. Oradan %1 lik yanılma payı bırakıyorum 
Kolay Gelsin...

Kolay Gelsin...
Gazete manşetleri
* DİKKAT :Lütfen forum kurallarını okuyalım ve uyalım...!
* Warez,crack vs. paylaşımı kesinlikle yasaktır.
Gerçekten Sizce Cxgrid' mi kullanıyorlar ben Tms componentlerinden Columngrid veya string grid olarak düşünmüştüm yani. Bu componentler den türeterek kendi componentlerini yazmışlar diye düşündüm..
Ben birde Mesela Fatura girişi düşünün burada gridin üzerinde iki adet çizgi var onu çözemedim nasıl yapmışlar diye. ?
bu arada cxgrid'i nereden bulabilirim. ?
Kolay gelsin arkadaşlar..
Ben birde Mesela Fatura girişi düşünün burada gridin üzerinde iki adet çizgi var onu çözemedim nasıl yapmışlar diye. ?
http://www.devexpress.com/DelphiNV yazdı:Gerçekten Sizce Cxgrid' mi kullanıyorlar ben Tms componentlerinden Columngrid veya string grid olarak düşünmüştüm yani. Bu componentler den türeterek kendi componentlerini yazmışlar diye düşündüm..
Not : Lisanslı bir component`dir.
cxgrid lisanslı ve pahalı bir bileşen grubu.expresquantumgrid setinde var ben kırık olark bir siteden buldum ve çektim.onun kurulumu kafamı kurcalamıştı.forumada sormuştum hatta ama şimdi o site çalışmıyor ne yazıkki.
Kamil odur ki; koya dünyada bir eser,
Eseri olmayanın, yerinde yeller eser.
Kamil odur ki; koya dünyada bir eser,
Eseri olmayanın, yerinde yeller eser.
-
- Kıdemli Üye
Şöyle bir çözüm olabilir sanırım ,
Kod: Tümünü seç
SELECT [FIRST (x)] [SKIP (y)].......
-
- Kıdemli Üye
örnek vermek istersek: