ActionManager access violation problemi.

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
fduman
Moderator

ActionManager access violation problemi.

Mesaj gönderen fduman »

ActionManager ile birlikte ActionMainMenuBar kullanıyorum. Runtime'da bazı item'lara birkaç kez girip çıkmaya çalıştığımda access violation hatası oluşuyor.

Item Action'un OnExecute'u şu şekilde:

Kod: Tümünü seç

with TForm1.Create(nil) do
  try
    ShowModal;
  finally
    Free;
  end;
aslında bu kodun hiçbir sorunu yok. Execute etmeden sadece item'in üzerine geldiğimde de hata oluşuyor.

Önerileriniz var mıdır?
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

Bu actionmanager iyice sapıtıyor arkadaşlar. OS error bile verdi durduk yere.
Programı çalışır durumda 5 dak. bıraktım döndüğümde kırılmıştı. hiçbir işlem yapmıyor halbuki.

Codecentral'da Delphi 7 için actionmanager patch'leri var. Ancak uygulayıp uygulamama konusunda kararsızım. Uygulayan var mıdır? Bir sorun yaratıyor mu?

Aslında Delphi 7 update ile çözülmüş olması lazım ancak malesef bir ara biryerlerden indirmiştim ve sonra kaybettim. :( O yüzden codecentral'daki patch leri soruyorum. Kullanan varsa eğer, sonuçlarını yazarsa sevinirim.
Kullanıcı avatarı
naile
Admin

Mesaj gönderen naile »

TAcition nesnelerini bende sıklıkla kullanırım, TActionMAneger, TActionList, TActionToolBar ve TActionMainMenuBar. Hiçbirinde runtime da sorun yaşamadım. Bazen ActionManeger'da dizayntime da hata aldığım oluyor ama karşılaştığınız gibi runtime da bir sorun yaşamadım ben :roll:

not: Delphi 7 update kullanmıyorum.
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

Haklısın Design Time'da çok problem çıkarıyor. RTL'i uçuruyor sıklıkla. Delphi kapanırken de hata üretiyor. Ancak runtime'da (gerçekten) hiçbir işlem yapmamasına rağmen (sadece form ekranda açık duruyor) Handle hatası vermesi ilginç.

Delphi Update'i buldum ve kurdum. Problem (designtime hariç) düzelmiş görünüyor. Bakalım..

İlgine teşekkür ederim. :)
Kullanıcı avatarı
vkamadan
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen vkamadan »

merhaba, @coderlord;
mümkünse Delphi7 Update inin linkini verbilirmisin.
Teşekkürler, iyi çalışmalar.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

Üzgünüm burada vermem mümkün değil maalesef. Warez, crack kuralları biliyorsun. ;)
Kullanıcı avatarı
vkamadan
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen vkamadan »

yinede saol , :cry:
iyi çalışmalar.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
Kullanıcı avatarı
Bil_Bakalım
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen Bil_Bakalım »

Arkadaşlar konu yerindeyken 1-2 soru sormak isterim.

1-actionmanager ile actiontoolbar kullanıyorum actiontoolbarda items in bir alt itemsleri varsa yanına aşağıya doğru ok tuşu koyuyor.Bu ok tuşunu büyütemedim bir türlü

2- Bu ok tuşunu F12 gibi bir tuşa bastığında clicklemesi için ne yapmam lazım. Bir çok yol denedim ama beceremedim :oops: