Fast Report Datasetine Dinamik Olarak Field Ekleme

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
osmantaskiran
Üye
İletişim:

Fast Report Datasetine Dinamik Olarak Field Ekleme

Mesaj gönderen osmantaskiran »

Arkadaşlar;
Fast Report Prof. 3.09 da bir sorunum var.
Dll içindeki formuma fast report bileşenini ve fast report datasetini koydum ancak bu datasetime alanları runtime esnasında eklemek istiyorum. Böylece gerçek db datasetimde bir alan eklentisi olduğunda bu alan rapordaki datasetede otomatik olarak gelecek.

Ancak yapmaya çalıştım yapamadım .Tecrübesi olan arkadaş varsa yardımcı olabilirse sevinirim.
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

http://www.fast-report.com adresinden dökümanlarını download edersen, birinin içinde (3 tane döküman var), sıfırdan runtime rapor oluşturmayı adım adım anlatıyor. Gerekli kodlar vs. hepsi de var.

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
osmantaskiran
Üye
İletişim:

Bende 4 adet pdf vardı ve ben oradan ayrıntılı olarak bakmıştım. Ancak bulamadım.

DeveloperManual-en.pdf
EnterpriseEn.pdf
ProgrammerManual-en.pdf
UserManual-en.pdf
dökümanlarını inceledim.
Sadece ProgrammerManuelde bu tarz bilgiler var ama benim istediğim bilgi yok. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

hocam tam olarak ne istediğini anlamadım. Eğer runtime, sıfırdan bir rapor oluşturmak istiyorsan, Programmer Manuel sayfa 22'de vermiş kodu.

Eğer frxDBDataset'teki aliasları soruyorsan, frxDBDataset'i form üzerine koyup, hiç çift tıklamazsan veya sağ tıklayıp Edit Field Alias demezsen orjinal Fieldları kullanır. Yani orjinal dataset'e bir alan eklediğinde frxDBDataset'te de kullanabilmen lazım.

Değilse zaten Pro sürüm kullanıyorsun. Edit Field Aliases formunun kodlarını inceleyerek nasıl Reset'lediğini öğrenebilirsin.

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
osmantaskiran
Üye
İletişim:

şöyle analatayım.
form üzerinde
bir adet rapor bileşenim, 4 adette datasetim var
ben bu datasetlere programımdan tadostoredproc,tadoquery nesneleri gönderiyorum.

ornekfrxdataset := adoquertbilesenim;
diyorum

designer ile açtığımda bu datasetleri görebiliyorum. Ancak bu datasetlere alanlar gelmiyor.Alias felan istemiyorum.
Bu alanları datasete nasıl getirebilirim onu bulamadım. fast reportun forumuna da baktım oradada bulamadım.
Kullanıcı avatarı
osmantaskiran
Üye
İletişim:

Selam;
Bir exe uygulamam ve bu exe içinde olan bir formum var. bu formumda yazdır butonu var. yazdır butonuna tıklandığı zaman statik olarak bağlanmış dll deki dllformumu parametre gönderek çalıştırıyor.
Dll formumu çağırmada 2 adet parametre gönderiyorum.
1. adoconnection
2. adotable

procedure goster(ac:tadoconnection1;at:adotable1) şekli ile;

Dll formumum yapmasını istediğim şey ise şu : parametre olarak verdiğim adoctable1 i fast report nesneme bağladığım bir datasete dataset olarak geçmek ve fast report nesnemde bu dataseti kullanarak exeden gelen veriyi kullanarak rapor göstermek.

adoconnection nesnemi raporda değilde başka bir işte rahatça kullanıyorum bir sorun çıkarmıyor. ama adotable1 nesnemi fast report dataset nesnelerime aktaramadım.
Daha önce böyle birşey deneyen arkadaş varsa yardımcı olursa sevinirim.

Yapmak istediğim metod şu: raporlarımın datasetlerini dinamik olarak oluşturmak ve bu dinamik datasetlerime exemdeki filtre edilmiş kayıtları parametre olarak geçmek.