Zreport ta fatura basmak zor zenaat

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Salih
Üye

Zreport ta fatura basmak zor zenaat

Mesaj gönderen Salih »

Merhaba,
Zreport ile fatura bastırıyorum, her şey yerli yerine oturuyor, fatura yazılınca sayfa başına da geçiyor. Ama ikinci faturadaki satırlar 1 yukarı kayıyor. Yani ilk sayfaya 65 satır yazıyor da ikinci faturanın ilk satırı, olması gereken yere değil, bir üst satıra yazılıyor.

Çözümün kolay olması lazım ama bir türlü başaramadım. Deneye deneye harcadığım kağıtlara acıyorum artık. Şimdi :

Şu anki property değerlerini yazayım.

Kod: Tümünü seç

zreport1.height := 66 
Zreport1.Margins.bottom := 1;
Zreport1.Margins.top  := 1;

Pageheader.height := 17; 
detail.height := 26 (aslında detail satırı n tane basılıyor, (
 ZReport1ColumnFooter.Height := 26 - MDOQSatSay.Fields[0].AsInteger;) şeklinde gerisine boş satır basıyorum. 
Zreport1footer.height := 21; 
Sizce bu sorunu nasıl aşabilirim ? Teşekkürler.....
Sevgi, Saygı.....
zengin
Üye

Mesaj gönderen zengin »

merhaba kullandıgın yazıcın ismi nedir ?
Zengin
Kullanıcı avatarı
vkamadan
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen vkamadan »

merhaba,
ZReport kullanıker benimde böyle sıkıntıklarımvardı, ve sonunda anladımki tasarlağım raporun tüm alaları doldurulmadığı zaman raporda kayma oluyordu ve bunun için raporda en aşaıdaki satıra sabit bir rapor alanı koydum yani her halukarda raporun sonuna Nokta işareti koymasını belirttim ve kaymalar ortadan kalktı, ben sorunu böyle aşmıştım. bu belki ZReport un bir bug u dur.
iyi çalışmalar
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
Salih
Üye

Mesaj gönderen Salih »

vkamadan yazdı:merhaba,
alanı koydum yani her halukarda raporun sonuna Nokta işareti koymasını belirttim ve kaymalar ortadan kalktı, ben sorunu böyle aşmıştım. bu belki ZReport un bir bug u dur.
iyi çalışmalar
Merhaba,

Cevaplarınız için teşekkürler. Faturayı yazıcı yerine dosyaya yazdırıp olayı izlemeyi akıl ettim ve ben de sizin dediğinizden başka çare bulamadım. Faturanın en altına bir nokta basmak hoş olmuyor ama, daha iyi bir çözüm bulana kadar idare edeceğiz. sen orada istediğin kadar height := 20 de, adam 18.satırda kesiyor faturayı.
Sevgi, Saygı.....
Kullanıcı avatarı
sadettinpolat
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen sadettinpolat »

escape ayarlarında pagefinish kısmına #12 yazmak sorunu çözmüyor mu?
ben hep bu şekilde kullanıyorum ve her hangi bir sorun yaşamadım.
1. sayfa bittikten sonra gayet güzel bir şekilde form feed yapıyor.
"Sevmek, ne zaman vazgececegini bilmektir." dedi, bana.

---
http://sadettinpolat.blogspot.com/
highmemo

Mesaj gönderen highmemo »

Selam..

Sayfa sonu Escape Kodlarına #12 koyarsan Yazıcıda tanımlı olan sayfa boyutu kadar atlatır.. Genelde işe yarar, ama asıl ve çok işine yarayacak yöntem ise :

Rapor başlangıcında, ki ZReport da Page ve ReportBefore kısmı var sanırım olaya (BeforeReport olmalı çünkü her sayfada değil rapor başında vermeliyiz..

#27'C'#65

escape kodlarını kullanarak sayfa boyutunu 65 olarak ayarlıyorsun..

#27'C'#32

diyerek 32 olarak ayarlarsın... Ve PageAfter olayına ise #12 koyarsın.

böylece işin hallolmuş olur. Yani sayfa ayarlanmış olur atlatmalarda 64 63 ve ya 66 diye oynamaya yaparsın. Çok az printerda bu yemeyebilir sebebi ise emülasyon modudur.