Şube şeklinde bağlanan programların table daki yeri
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Şube şeklinde bağlanan programların table daki yeri
S.a. Arkadaşlar server makine üzerinde bulunan uygulamalara şube şeklinde bağlanan bir çok program var...Şubenin programlar ve alanlar içindeki rolü nedir. Yani şube bağlandığı zaman ki programlarda şube açmak gibi vs. şeyler var...Yani yazılımda şube nin oluşumu ve şubenin yazılıma etkileri nelerdir....Nasıl yazılmalıdır şube de düşünüldüğü zaman bir program....Teşekkürler
-
- Kıdemli Üye
peki hocam kusura bakmayın...Programlar hem merkez hemde şube şeklinde çalışabiliyorlar...Şube nin yaptığı işlerle merkezin yaptığı işler arasındaki farklar ne olabilir ve şube ayrımı nasıl yapılabilir bir programda...Şubenin yaptığı işlerin database deki yapısı nasıl olabilir...Bunu soruyorum...Teşekkürler
Yani şöyle yapmak tamamen şube mantığı....Örneğin şube tanımlama diye bir yer yaptım...Şube tanımlamada şube kodları ve şubelerin tanımlaranını yaptım...Böylelikle şube hareketlerini kontrol altında tutmakla birlikte şube merkez olanın kodu 0 oldu ve kullanıcıları şube şube eklediğim olay şube merkez mantığı olmuş oluyor ...yanlış mı düşünmüşüm lütfen söylerseniz sevinirim...