bunun için ini file'ı kullanmanı tavsiye ederim.
ini file için sitede örnek bulabilirsin. datamodul create edildikten sonra herhangi bir olaya;
data.databasename:= //inifileden okuduğun path
şeklinde bir kod ile atama yapabilirsin. Ayrıca databaseye atamayı yaptıktan sonra ona bağlı bütün tableleride active:=true yapmalısın...
Kolay gelsin...
yerel ağda programın çalışma mantığı
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Sanırım text dosyanın içeriğini okumakta bir sıkıntı var.
Tahminime göre array ile yapılır ama ben biraz acemice bir yolla yapıyorum bunu.
Bir memo koyuyorum, visible:=false diyorum.
Yada yapıyordum diyelim. Registry daha uygun olur sanırım bu tür parametreleri saklamak için, şimdi registry'yi kullanıyorum.
Kolay gelsin...
Tahminime göre array ile yapılır ama ben biraz acemice bir yolla yapıyorum bunu.
Bir memo koyuyorum, visible:=false diyorum.
diyerek okutuyorum. ve her satıra ayrı ayrı işlem yapıyorum.memo1.Lines.LoadFromFile('dosyanın pathi');
Yada yapıyordum diyelim. Registry daha uygun olur sanırım bu tür parametreleri saklamak için, şimdi registry'yi kullanıyorum.
Kolay gelsin...
Bişnev in ney çün hikâyet mîküned
Ez cüdâyîhâ şikâyet mîküned

Ez cüdâyîhâ şikâyet mîküned

sayın @y.kulac bu makalede kod yok mu diyorsunuz? Zannedersem siz başka makaleye bakıyorsunuz. Buyurun, sizi arama zahmetine sokmayayım.
viewtopic.php?t=4208
Ben kendime profesyonel falan demedim ki. Makaledeki kodlarla işinizi halledememeniz bana ilginç geldiği için güldüm. Gülmek iyi birşeydir. İnsan kendini iyi hisseder. Siz de gülün.
viewtopic.php?t=4208
Ben kendime profesyonel falan demedim ki. Makaledeki kodlarla işinizi halledememeniz bana ilginç geldiği için güldüm. Gülmek iyi birşeydir. İnsan kendini iyi hisseder. Siz de gülün.

Şair arkadaşın makalesinde yazdığı gibi
Şayet IP Kullanılmıyorsa:
Ana_Makina_Adı:c:\MyProg\Data\Data.gdb
şeklinde bağlantıyı ben de kuramadım ama ip dinamik olarak atanıyorsa bir çözüm bulmak gerekti. Ben ana bilgisayarın adını text dosyaya alıyorum daha sonra onun ip sini bulduruyorum.
Bu kodda makina adı ile gidiyorsunuz ip dönüyor.
Şayet IP Kullanılmıyorsa:
Ana_Makina_Adı:c:\MyProg\Data\Data.gdb
şeklinde bağlantıyı ben de kuramadım ama ip dinamik olarak atanıyorsa bir çözüm bulmak gerekti. Ben ana bilgisayarın adını text dosyaya alıyorum daha sonra onun ip sini bulduruyorum.
Bu kodda makina adı ile gidiyorsunuz ip dönüyor.
Kod: Tümünü seç
function getIPs(Str:String): Tstrings;
type
TaPInAddr = array[0..10] of PInAddr;
PaPInAddr = ^TaPInAddr;
var
phe: PHostEnt;
pptr: PaPInAddr;
I: Integer;
GInitData: TWSAData;
begin
WSAStartup($101, GInitData);