USB Porttan Bilgi Okuma"

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
meren
Üye

USB Porttan Bilgi Okuma"

Mesaj gönderen meren »

Merhaba arkadaşlar, forum içerisinde USB diye aratıp konulara göz attım okudum, fakat benim istediğim bir şekilde bir yazı veya soru bulamadım.

Şimdi benim amacım ufak bir program yapmak, programın USB flash diskten veri okuyup listelemesini istiyorum. Mesela bir buton yapıcam
buna tıkladığımda Flashdiskteki klasörleri listeleyecek.. fakat USB ye ulaşacağım noktayı ve komutları bilmiyorum daha önce hiç USB ile uğraşmamıştım. Böyle bir olayı nasıl yapabilirim bilgisi olan arkadaşlar varmı acaba?

Herkeze iyi çalışmalar...
Kullanıcı avatarı
mege
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mege »

flash diski normal bi sürücü gibi bağlanıp kopyalıcaksın? bi fark olmaması lazım windowsgerekli ayarları yapıyor diye biliyorum.
.-.-.-.-.-.-.-. ^_^
meren
Üye

Mesaj gönderen meren »

ama sonuçta USB porta bir erişim olayı yokmu bir komutla??
:(
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

Windows USB Flash diski normal ibr sabit disk gibi bağlayacaktır. Sen de diskte dosyaları nasıl okuyorsan öyle okuyacaksın. Portlara falan gerek yok.

Copy protection için mi soruyorsun?
meren
Üye

Mesaj gönderen meren »

evet dostum.. copy protection olayları için soruyorum USB Dongle yane...
USB dongle yapıp oraya bilgi göndermek istiyorum yada bilgi okumak istiyorum..
Kullanıcı avatarı
mege
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mege »

ozaman memory donglelardan alıcaksın. 30-40$ usb memoryden daha ucuzdur.

dongle için anlatıyorum:kullanımı oldukça kolay. bi obj dosyayı headera ekliyosun, sonra bi fonksyion ile tüm datalarını okuyorsun :)
.-.-.-.-.-.-.-. ^_^
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

Şöyle birşey deneyebilirsin.

10-20 milyonluk 32 MB'lık bir USB memory alırsın. Bunun FAT'inde oynama yaparsın. Mesela FAT tablosunda bazı alanları Bad Block olarak işaretlersin. Programından bu alanların Bad Block olup olmadığını kontrol edersin.

USB'lerde FAT'e herhalde teoride bu şekilde müdahale edilebilir. USB memory nin kopyasını alsalar bile yeni memory'ye FAT'in kopyası alınmayacağından kırılamayacaktır. Aynı zamanda USB Memory de kopyalama vs için kullanılabilir.

Ancak kullanıcı memory'yi format'larsa yeni FAT oluşacağından Bad block'lar silinir.
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

Biraz araştırdıktan sonra fikrimin mümkün ve uygulanabilir olduğunu gördüm. Belki işlerim hafiflediğinde bunun için bir bileşen yazarım. İyi çalışmalar.