merhaba arkadaşlar, adsl ağlarda hepimizin bildiği çıkış ip si ile host ip si farklı, bu tür ağlardaki bir hosta nasıl mesaj atabilirim. formu incelemedin mi demeyin host ip sini alıyorum nete çıkış ipsini alıyorum ama ağ ip sine bağlan diyemem programda değil mi. Bana yardım edebilecek var mı
Açıklama: Adsl ağlarda ağ içindeki makinaların ip si 192.168.1.. türünden biliyoruz. dışarıya ağ ip si ile çıkılıyor o da tamam. Gelen paket ağa geliyor ve Ağa gelince hangi makinaya geldiği de bellidir. Direkt olarak sahibine iade ediliyor. İşte bu ağa gelme ve sahibine iade kısmında takıdım nasıl olacak bilmiyorum ve bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp Ee şimdi bilen arkadaşlardan ricam bana da bildirin
Arkadaşlar her internete girdiğimizde bağlandığımız sayfa olsun msn olsun bizim adsl modemde port mu açıyor yani. Networkle ilgili bilgisi olan ve network programlamadan anlayan arkadaşların bu konuda bilgisi vardır sanırım. Ben o kısımları yüzeysel biliyorum ve delphide nasıl olacağ,ıyla ilgili bir fikrim yok. Okulda router kullanarak farklı ağlarda iletişim kurabiliyorum çünkü kurduğum ağlarda aynı ip ile iki makina yolamıyor. Oysa dsl bağlantılarda verilen çıkış ipsi ile host ipsi arasında bir bağlantı kuramıyorum. Ve bu noktadan bir ilerleme de kaydedemiyorum. Acilen yardımlarınızı bekliyorum.
arkadaşlar biraz değinmişler ama şöyle açıklayayım dsl modemde zaten bildiğin gibi bi wan ip bide lan ip var wan ip dediği senin internet ip adresin lan ip ise yerel ağ adresin yerel ağ adresini DMZ (De-Militarize Zone) e alırsan (bazı modemlerde NAT bölümünde geçebilir.) aldığın ipdeki makina tüm giriş çıkış trafiğine serbest bırakılır msn vs. portmu açıyor gibi bişi söylemişin onada açıklık getireyim modemlerde genelde port filtering diye bir bölüm bulunur ve hangi portlara izin verileceği hangilerine izin verilmeyeceği belirlenir msn yahoo web ftp telnet irc vs. portlar default olarak açık gelir istersen sende bu bölüme programının kullandığı portu girebilirsin (DMZ açmadan bu şekilde yapabilirsin DMZ açarsan bunlara gerek kalmaz) umarım yardımcı olabilmiştir bu açıklamam kolay gelsin