Firebird erişim bileşeni

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
nfazakli
Üye

Firebird erişim bileşeni

Mesaj gönderen nfazakli »

forumu aradım ama kesin birşey yok. acaba firebirde erişim için %100 güvenli bileşen seti hangisi. şu anda ben Mercury kullanıyorum ama daha programda 5 form var. onlarca form ve sorgu onlarca kullanıcı olacak... IBX kullanmayı denedim fakat IBX in firebird de yavaş olduğunu söylüyorlar... DBX in ise tek yönlü imleç problemi var.... Ücretli bileşenleri alacak para yok..
IBX mi mercury mi başka bir bileşen seti mi? hangisini kullanmalı
teşekkür ederim.. ?
Kullanıcı avatarı
gkimirti
Admin

Mesaj gönderen gkimirti »

IBX su an icin benim isimi rahat rahat goruyor
ama ekstra ozellikler icin (dizi alanlar mesela) kullanım imkanı yok malesef.
onun haricinde standart yapacagın islerin hepsini
1 TIbDatabase,TIbTransaction,TIbDataset ve TIbQuery ile rahatlıkla yapabilirsin. hız konusunda bir anormallik yasamadım simdiye degin.
hızı etkileyen asıl faktor kullandıgınız sorgunun yapısı, indexler gibi vt bilesenleri. Yani IbExpert uzerinde yavas calısan sorgu IBX ilede yavas calısacaktır.
ÜŞENME,ERTELEME,VAZGEÇME
nfazakli
Üye

Peki Firebird IBX uyum lu mu

Mesaj gönderen nfazakli »

Firebird de IBX kullanacağım bildiğim kadaarıyla fbclient.dll dosyasının ismini gds32.dll olarak değiştiriyorum ve kullanıyorum. bu işlem firebird 2.0 içinde aynı şekilde mi olacak acaba bilginiz var mı?

teşekkür ederim..