Fast Report

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
turgay
Üye

Fast Report

Mesaj gönderen turgay »

Fast Report ta master ve detay raporu almak istiyorum.
Fast Reportun demosunu inceledim. Ve aynı şeyleri yapıyorum ama olmuyor.

Formun üzerine 1 adet frReport1, master için 1 adet query(select * from tablo1) ve datasource detay için 1 adet query(select * from tablo2 where sirano=:sirano) ve datasource ve 2 adet frDBDataSet koyuyorum. Master ve detay için sirano alanlarım ortak. Master ın datasource nu frDBDataSet1 e, detay ın datasource nu frDBDataSet2 e bağlıyorum. frReport1 e çift tıklayıp rapor ekranımı açıyorum. Bir adet master band bir adet detay band ekrana koyuyorum. Master banda frDBDataSet1 i detay banda da frDBDataSet2 yi bağlıyorum. Ve frReport1.ShowReport; yapıyorum.

Querylerin içini değiştirip değişik şeyler deniyorum. Ya ekran bomboş ya master ın altında detaylar geliyor ama örneğin birinci masterın detayında 2 satır var diğerlerin de de iki satır çıkıyor. Detayların siranoları doğru geliyor ama diğer alanlar hep aynı geliyor falan. Kısaca şu master ve detay olayını nasıl yapabilirim.

Bir de qreport ta formun üzerinde istediğim delphi kodlarını yazıp formdaki labellara değerler atayabiliyorum. Fast reportta bu tür şeyler mümkün müdür?
Kullanıcı avatarı
vedatkaba
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen vedatkaba »

FastReport Master / Detail Rapor
Bildiğiniz şekilde veritabanı bağlantınızı Master / Detail Olarak Yapıp forrnunuza FastReport 3.0 Tabından 2 frxDBDataset ve 1 adette frxReport Bileşenlerini Ekleyin.

1.frxDBDataset Bileşeninin Dataset Özelliğine Master tabloyu 2.1.frxDBDataset Bileşeninin Dataset Özelliğine de detail tabloyu gösterin.frxReport Bileşenini çift tıklayarak raporu Hazırlayacağımız araca ulaşıyoruz.. yeni raporu açıyoruz. yeni rapora başladığımızda Master Band (Asıl Veri) buna ek olarak Detail (Detay) bandı rapora ekleyin. Detay band mutlaka master bandın altında olmalıdır. report > data / rapor > veri menü seçeneği ile karşımıza çıkan pencereden forma eklediğimiz ve Raporda kullanmak istediğimiz frxDBDataset Bileşenlerini seçiyoruz. seçttiğiniz frxDBDataset Bileşeninde bulunan alanları sağ tarafta veri ağacında görebilirsiniz.. aşağıdaki gibi bir görüntümüz olacak.master bandın datasetine 1.frxDBDataset Bileşeninini Detay (Detail) bandın datasetine 2.frxDBDataset Bileşeninini gösterin. Master Banda Master Tablosundaki Detail Banda Detail tablosundaki alanları ekleyin.
kolay gelsin..
Kamil odur ki; koya dünyada bir eser,
Eseri olmayanın, yerinde yeller eser.