ProgressBar
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
ProgressBar
veritabanından sorgu ile bilgi çekerken geçen süreyi göstermek için ProgressBar kullanmak istiyorum. ProgressBar ı sorguya bağlı eş zamanlı nasıl çalıştırabilirim. Örnek komut yazarmısınız...
-
- Üye
- İletişim:
s.a.
kolay gelsin
yapmak istediğin olay için sorgu satırlarının arasına progresbar kodlarını yazman olacak...
örnek kodları bulamadım ve şuan aklımada gelmedi...yapı olarak
bulabilirsen örnek kodlarıda eklerim.
iyi çalışmalar
kolay gelsin
yapmak istediğin olay için sorgu satırlarının arasına progresbar kodlarını yazman olacak...
örnek kodları bulamadım ve şuan aklımada gelmedi...yapı olarak
Kod: Tümünü seç
sql.add//sorgu kodları
PROGRESBAR1........// % değerini belirle
sql.add//sorgu kodları
PROGRESBAR1........// % değerini artır
sql.add//sorgu kodları
sql.add//sorgu kodları
sql.open;
iyi çalışmalar
-
- Kıdemli Üye
- İletişim:
ProgressBar diye arama yap daha cok sonuc bulursun.
denemedim ama işini görür sanırım.
sevgiler
denemedim ama işini görür sanırım.
Kod: Tümünü seç
var i:integer;
begin
i:=0;
with query1 do
try
TreeView1.Items.BeginUpdate;
TreeView1.Items.Clear;
ProgressBar1.Position:=0;
ProgressBar1.max:=RecordCount-1;
while not eof do
begin
i:=i+1;
TreeView1.Items.Add(FieldByName('alan_adi').AsString);
ProgressBar1.Position:=i;
Progressbar1.Update;
Application.ProcessMessages;
Next;
end;
finally
TreeView1.Items.EndUpdate;
end;
end;
@ASE haklı ve bir şey eklemek istiyorum.
- Bana da bir ara lazım olmuştu, çözemediğimden animasyonlu bekleme mesajı verdirip mouse'u kum saatine dönüştürüp kullanmak zorunda kalmıştım...
- Bir süre sonra da iş işten geçmişken, Google'da bir ara SQL CallBack function şeklinde adlandırılan biçimde bu işlemin yapılmaya çalışıldığını gördüm ama vakit darlığından üzerine düşmedim...
CopyFile için yaptığım bir araştırmadan sonra keşfetmiştim... (uzun bir dosyanın kopyalanması için kullanılan CopyFile komutunda, % kaçının sonuçlandığını gösterebilmek üzereydi, forumda görüşüldü)
- Araya girilemeyen, bilgisayarın tasarrufundaki bu işlemlerde; araya API ile girip bilgi alma olayına CallBack diyorlar... Belki başka bir şeydir ama hep bu benzerlerini gördüğümden böyle tanımladım... Yanlışım varsa düzeltin...
Google'da arama yapacaksan bu terim üzerinde yoğunlaşmak zaman kazndırabilir.
- Başarırsan bizimle paylaşırsan seviniriz...

- Bana da bir ara lazım olmuştu, çözemediğimden animasyonlu bekleme mesajı verdirip mouse'u kum saatine dönüştürüp kullanmak zorunda kalmıştım...

- Bir süre sonra da iş işten geçmişken, Google'da bir ara SQL CallBack function şeklinde adlandırılan biçimde bu işlemin yapılmaya çalışıldığını gördüm ama vakit darlığından üzerine düşmedim...

- Araya girilemeyen, bilgisayarın tasarrufundaki bu işlemlerde; araya API ile girip bilgi alma olayına CallBack diyorlar... Belki başka bir şeydir ama hep bu benzerlerini gördüğümden böyle tanımladım... Yanlışım varsa düzeltin...

- Başarırsan bizimle paylaşırsan seviniriz...

-
- Kıdemli Üye
bende aynı yöntemi kullanmıştımmrmcop yazdı:Bana da bir ara lazım olmuştu, çözemediğimden animasyonlu bekleme mesajı verdirip mouse'u kum saatine dönüştürüp kullanmak zorunda kalmıştım...
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim