sa arkadaslar;
delphide henuz cok yenıyım ,bır ögrencı kayıt programı uzerınde calısıyorum.bır chart ekledım.chart,comboboxtan sınıf secıp butona tıkladıgımda subeler arası basarı grafıgını gosterecek.
problemım su,
mesela herhangı bır sınıfı secıp(ılk basışta) secıp butona bastıgımda gosterıyo.2.kez aynı sınıf secılıyken butona tekrarbastıgımda bır oncekı verılerle yenı gelenlerı bırlıkte ıslıyor.yada 2. sınıf secıp bastıgımda 2. sınıf'a hıc gecıs yapmıyo.
her butona basısımda chart'ı resetleyecek bır komut yok mu.,
yardımcı olursanız sevınırım......hepınıze kolay gelsınnnnnnnnnnn
delphi/chart kullanımı
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
re:
vedat kardes,onerın ıcın sagol.ınceledım ancak hala cozemedım.herhangı bır sınıf secılıp butona basıldıgın da ıslem yapıyo.aynı buton secılıyken ıslemı dublıcate de yapmıyo.suan kı problem,sınıflar arası gecıs yapmaması(yanı grafıgı secılı sınıflara gore degıstırmemesı.......ılk hangını sectıysen o kalıoyor.).
yardımcı olursanız cok memnun olurum....... kolay gelsın...........
yardımcı olursanız cok memnun olurum....... kolay gelsın...........
Şimdi aynı chart üzerinde önceden tanımladığın (görsel olarak) veriler üzerinden çalışıyor zannedersem eğer yanlış anlmaadıysam.sen sınıfı değiştirince işlem yapmıyor diyorsun chart ın çalışması için butona yazdığın vs combobox a yazdığın kodlar falan hiç birşey yokmu onlarıda bir versen yardımcı olcaz elbet ki senin nasıl yaptığını veya nasıl yapmaya çalıştığını anladım emin olmak lazım ama.
Kamil odur ki; koya dünyada bir eser,
Eseri olmayanın, yerinde yeller eser.
Kamil odur ki; koya dünyada bir eser,
Eseri olmayanın, yerinde yeller eser.
re: :)
vedat kardes vallahı cok sagolasın ya,hatanın nerde oldugunu duysan emınım kı gulersın.artık acımılıgımıze verceksın,
hata daha dogrusu eksık olan komut su;
series1.clear;
(dun yorgunluktan olsa gerek 40 kez baktım gorememısım.)
velhasıl hallettım cok sagolasın
kolay gelsın...................
hata daha dogrusu eksık olan komut su;
series1.clear;
(dun yorgunluktan olsa gerek 40 kez baktım gorememısım.)
velhasıl hallettım cok sagolasın
kolay gelsın...................