post ile veri gönderirlen açılan pencerede adres bar olmasın

Web tabanlı uygulama geliştirme araçları(PHP, ASP vb...) ile ilgili konuları buraya yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
sherlockholmes
Kıdemli Üye

post ile veri gönderirlen açılan pencerede adres bar olmasın

Mesaj gönderen sherlockholmes »

selamlar ,

tasarlamakta olduğum sayfada şöyle bir durum var arama sonucunda kayıtların sadece adı , soyadı ve numarası bölümü gösteriliyor. kayıta ait detaylar isteniyorsa tıkla diye bir link koydum ona tıklanınca tüm bilgiler ayrı bir sayfada görüntüleniyor. ancak detaylar için açılan pencerede adres bar , standart buton gibi satırlar görünmesin istiyorum. yeni pencereyi istenen özellikte açmak için javascript ile açmam gerekiyor komutu biliyorum ancak detaylar penceresini php post metodu ile açtırdığım için için javascript kodunu nasıl yazacağımı bilemedim. nasıl bir yapı önerirsiniz ?

tıkla linkine yazdığım komut:

Kod: Tümünü seç

<a href='detaylar.php?sira_no=$sira_no&ad=$ad
&soyad=$soyad
&bolum=$bolum
&no=$no
&yil=$yil
&resim_dosya=$resim_dosya
&yl_brans=$yl_brans
&yl_uni=$yl_uni
&yl_yil=$yl_yil
&dr_brans=$dr_brans
&dr_uni=$dr_uni
&dr_yil=$dr_yil
&diger_brans=$diger_brans
&diger_uni=$diger_uni
&diger_yil=$diger_yil
&ev_adres=$ev_adres
&ev_tlf=$ev_tlf
&GSM=$GSM
&mail=$mail
&web=$web
&is=$is
&is_adi=$is_adi
&sektor=$sektor
&is_adres=$is_adres
&is_tlf=$is_tlf
&fax=$fax' 
target=_blank>Tıkla</a>
</td></tr>");

}
y = e^x fonksiyonu hangimizi etkilememiştir ki? Küllerinden hayat bulan Zümrüd-ü Anka kuşu gibi, türevi yine kendisidir.
Kullanıcı avatarı
pentiumkivanc
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen pentiumkivanc »

Herhangibir linkte açılan sayfanın özelliklerini javascript ile şöyle belirlersin

<a href="#blank" onclick="javascript:window.open('http://www.senin-sayfanin-linki.com','Baslik','toolbar=1, location=1, scrollbars=1,resizable=1, width=300,height=300');">
Burada scrollbars,resizable,location,toolbar kısımlarını istediğin gibi değiştirebilirsin eğer değerlerini 0 a eşitlersen bunlar çıkmaz.

Senin işini görecek olan kısmı location u 0 yapmak.

Kolay gelsin
Kullanıcı avatarı
sherlockholmes
Kıdemli Üye

ilginize teşekkür ederim , ancak benim asıl sorun yaşadığım kısım , yeni açılacak pencerede bir takım değişkenlerin değerini görüntülemek, javascript ile çağırınca malumunuz değişkenler gönderilmediği için hata veriyor. ilk yöntemde

detaylar.php?$degisken1=deger&$degisken2=deger2 
şeklinde sayfayı başarılı şekilde açıtabiliyorum ama işte adres bar vs.. görünüyor.
y = e^x fonksiyonu hangimizi etkilememiştir ki? Küllerinden hayat bulan Zümrüd-ü Anka kuşu gibi, türevi yine kendisidir.
Kullanıcı avatarı
pentiumkivanc
Üye
İletişim:

Linki aynı şekilde verince gitmesi lazım. Bi farklılık yok ki? Bu komut javascript ile yeni bir sayfa açar değişkenlerinize karışmaz sayfa adresini aynı şekilde yazın yani

<a href="#blank" onclick="javascript:window.open('detaylar.php?sira_no=$sira_no&ad=$ad&soyad=$soyad&bolum=$bolum&no=$no&yil=$yil&resim_dosya=$resim_dosya&yl_brans=$yl_brans&yl_uni=$yl_uni&yl_yil=$yl_yil&dr_brans=$dr_brans&dr_uni=$dr_uni&dr_yil=$dr_yil&diger_brans=$diger_brans&diger_uni=$diger_uni&diger_yil=$diger_yil&ev_adres=$ev_adres&ev_tlf=$ev_tlf&GSM=$GSM&mail=$mail&web=$web&is=$is&is_adi=$is_adi&sektor=$sektor&is_adres=$is_adres&is_tlf=$is_tlf&fax=$fax','Baslik','toolbar=1, location=1, scrollbars=1,resizable=1, width=300,height=300');">

Şeklinde denediniz mi?
Kullanıcı avatarı
sherlockholmes
Kıdemli Üye

evet bu şekilde denedim açılan detaylar sayfasında değişkenlerin değeri değil $ad , $soyad şeklinde görünüyor değerler :(
Kullanıcı avatarı
pentiumkivanc
Üye
İletişim:

Hocam detaylar.php sayfanızda hata vardır.

Siz link olarak ne verirseniz bu script te onu açar. isterseniz değişken verin isterseniz değişkensiz link isterseniz resim farketmez. detaylar.php nin değişken değerleri gösteren kısmını gözden geçirin derim
Kullanıcı avatarı
sherlockholmes
Kıdemli Üye

:) çözdüm , yeni pencere açmak için tam sizin söylediğiniz komut gerekiyor , aslında bunu daha önce kullanmıştım ama acaba bir yerde hata mı yapıyorum diye sordum... sorunun asıl kaynağı ben detaylar sayfasını oluşturuken echo ile yazdırıyormuşum html taglarını , tabi bunu sonradan farkettim :(

aşağıdaki satırları yazınca sorunsuz açılıyor...

göstermiş olduğunu ilgiye teşekkür eder , iyi çalışmalar dilerim ..

<? echo ("<td><a href=#blank onclick= " ); 
echo(chr(34));
echo ("javascript:window.open('detaylar.php?sira_no=$sira_no&ad=$ad&soyad=$soyad&bolum=$bolum&no=$no&yil=$yil&resim_dosya=$resim_dosya&yl_brans=$yl_brans&yl_uni=$yl_uni&yl_yil=$yl_yil&dr_brans=$dr_brans&dr_uni=$dr_uni&dr_yil=$dr_yil&diger_brans=$diger_brans&diger_uni=$diger_uni&diger_yil=$diger_yil&ev_adres=$ev_adres&ev_tlf=$ev_tlf&GSM=$GSM&mail=$mail&web=$web&is=$is&is_adi=$is_adi&sektor=$sektor&is_adres=$is_adres&is_tlf=$is_tlf&fax=$fax', 'Baslik','toolbar=0, location=0, scrollbars=1,resizable=1, width=800,height=700') "); 
echo(chr(34));
echo (" > Tıkla </a></td></tr>" );
Kullanıcı avatarı
pentiumkivanc
Üye
İletişim:

rica ederim. Sorunu çözdüğünüze sevindim