simdi arkadaslar form u göstermeden önce kisiye ayit komunikayson bilgisi olup olmadigi kommunikation tablosundan kontrol ediliyor ve eger var ise dbedit in icine yansiyor... form aciliyor ve eger telefon numarasi var ise Edit yapmali eger yok ise append yapmali... bu kodu kullandigimda eger kayit var ise update ediyor yani edit calisiyor. fakat eger bilgi yok ise ve kayit olusturdugumda append islemini iki defa gerceklestiriyor... Tablo icerisinde iki kayit görünüyor birincisi index yani telefon numarasinin sahibinin ID no su ikinci kayitta ise diger bilgiler var bu sefer ikinci kayitta ID yok. bunun sebebi ne olabilir? neyi nerede yanlis yapiyorum???
öncelik ile ilginiz icin cok tesekkür ederim...
dediginiz gibi denedim fakat sonuc ayni. degisen hic bir sey yok... bende sasirmis durumdayim. ilginc seyler oluyor...
Insert komutunu da denedim ama sonuc ayni... yalnizca bu tabloda hata yapiyor diger tablolarin hic birinde böyle bir sey söz konusu degil... bütün source'u bastan sona check yaptim hic bir yerde ikinci bir kez Post olayi vuku bulmuyor... hala anlamis degilim neden oldugunu. ama günün birinde bulur isem tecrübe edinsinler diye büyük harfler ile aciklayacagim : ))
Bernde uzun zaman recordcount proceduru ile uğrastım ve syle birsey buldumm.. table in kayit sayisinin 0 olup olmadigini degilde isempthy yani bos olup olmadigini kontrol edirmelisin.. bence birde data modülde kullandigin baska bir kod olup olmadigini kontrol et. saatlerce gunlerce asla bir hata yok dedgimii hatirliyorum fakat hep kazanan bilgisayar oldu.. Mutlaka vardir. Gızden kacirdigin bir yer saygialarimla
isempty derken tablonun bos olup olmadigini kontrol ediyoruz. oysaki tabloda o sahisa ayit olan bir kayit var mi yok mu onu kontrol etmeliyim. cünkü tablo bos degil. datamodul u da kontrol ettim hic bir yerde bu tablo ile alakali kod yok... sasirdim kaldim... bunca zaman gecti hala bir cözüm bulamadim. isin enteresan tarafi append ve insert dedigimde kayit i cift ekliyor ve edit dedigimde ise tek kayit ekliyor. yani append ve insert in yapmasi gereken islemi edit yapiyor... fakat edit e güvenemiyorum cünkü ileride bir sorun cikartabilir...