clientsocket ve serversocket kullanılan projede clientın ip
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
clientsocket ve serversocket kullanılan projede clientın ip
S.a. Arkadaşlar Clientsocket ve Serversocket le program yazıyorum...Program tüm dosyaları server da ve ağ sürücüsüne bağlanarak clientatn çalıştırıyorum...Yanlız Clienttan exe çalıştırıldığı zaman clientın ip adresini öğrenmek istiyorum bunu nasıl başarabliirim...Teşekkür ederim şimdiden cevaplarınız için...
-
- Kıdemli Üye
Re: clientsocket ve serversocket kullanılan projede clientın
Nasıl Yani?delphist yazdı:Yanlız Clienttan exe çalıştırıldığı zaman clientın ip adresini öğrenmek istiyorum
-
- Kıdemli Üye
-
- Kıdemli Üye
Merhaba,
soruyu tam anlamadım ama birkaç yöntem;
- client program açıldığında server kısmının yüklü molduğu makinanın ip adresi belli ise formun oncreate olayı ile client çalıştırıldığı anda servera bağlanma işleminigerçekleştir. serverdan istediğin clientin ip adresini bulabilirsin
- client çalıştığında sadece bulunduğu bilgisayarın ip adresi
clientsocket1.localaddress;
veya .ipaddress; gibi bişi idi
- yok çalıştığı makinanın ip adresini istiyorum diyorsan program açıldığında internet bağlantısını kontrol et varsa belirttiğin bir mail adresine ip adresini yollasın.
soruyu tam anlamadım ama birkaç yöntem;
- client program açıldığında server kısmının yüklü molduğu makinanın ip adresi belli ise formun oncreate olayı ile client çalıştırıldığı anda servera bağlanma işleminigerçekleştir. serverdan istediğin clientin ip adresini bulabilirsin
- client çalıştığında sadece bulunduğu bilgisayarın ip adresi
clientsocket1.localaddress;
veya .ipaddress; gibi bişi idi
- yok çalıştığı makinanın ip adresini istiyorum diyorsan program açıldığında internet bağlantısını kontrol et varsa belirttiğin bir mail adresine ip adresini yollasın.