clientsocket ve serversocket kullanılan projede clientın ip

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
delphist
Üye

clientsocket ve serversocket kullanılan projede clientın ip

Mesaj gönderen delphist »

S.a. Arkadaşlar Clientsocket ve Serversocket le program yazıyorum...Program tüm dosyaları server da ve ağ sürücüsüne bağlanarak clientatn çalıştırıyorum...Yanlız Clienttan exe çalıştırıldığı zaman clientın ip adresini öğrenmek istiyorum bunu nasıl başarabliirim...Teşekkür ederim şimdiden cevaplarınız için...
aLonE CoDeR
Kıdemli Üye

Re: clientsocket ve serversocket kullanılan projede clientın

Mesaj gönderen aLonE CoDeR »

delphist yazdı:Yanlız Clienttan exe çalıştırıldığı zaman clientın ip adresini öğrenmek istiyorum
Nasıl Yani?
Kullanıcı avatarı
delphist
Üye

client tarafında client ın ip adresini öğrenmek için ne yapmam lazım...
aLonE CoDeR
Kıdemli Üye

Peki buna program çalıştığı anda, çalıştığı makinanın ip numarasını tespit edecek diyebilir miyiz?
Kullanıcı avatarı
delphist
Üye

s.a. Hocam çalıştığı anda olup olmaması değiştirir mi ...Sonuçta ben clientin ip adresini bilmek istiyorum bu yani...
aLonE CoDeR
Kıdemli Üye

Hayır kasdetmek istediğim ne zaman olduğu değil, programın çalıştığı makinanın ip numarasını tespit etmek.. (mi) aradığınız demek istedim? "Clientte çalıştırıp Clientin ip numarasını öğrenmek istiyorum" cümlesi beraberinde soru işareti getiriyor..
sipi_raca
Üye

Mesaj gönderen sipi_raca »

Merhaba,
soruyu tam anlamadım ama birkaç yöntem;
- client program açıldığında server kısmının yüklü molduğu makinanın ip adresi belli ise formun oncreate olayı ile client çalıştırıldığı anda servera bağlanma işleminigerçekleştir. serverdan istediğin clientin ip adresini bulabilirsin
- client çalıştığında sadece bulunduğu bilgisayarın ip adresi
clientsocket1.localaddress;
veya .ipaddress; gibi bişi idi
- yok çalıştığı makinanın ip adresini istiyorum diyorsan program açıldığında internet bağlantısını kontrol et varsa belirttiğin bir mail adresine ip adresini yollasın.