Firebirdde yapılan tablonun içeriği Delphide Çıkmıyor
Firebirdde yapılan tablonun içeriği Delphide Çıkmıyor
Firebirdde yapılan tablonun içeriği Delphide Çıkmıyor verdiği hata
File not Found ZSqlConnection.dcu... bu hata Uses de "ZSqlConnection" yazılı olmasına rağmen veriyor...
File not Found ZSqlConnection.dcu... bu hata Uses de "ZSqlConnection" yazılı olmasına rağmen veriyor...
Firebird.....
Evet Ama..Onuda beceremedim...Mesala Paradox da Datasource ve table bilşenleriyle çok rahat bağlanıyorsun...Firebird hakkında tam açıklayıcı bilgiler yok ilgilendiğin için çok teşekkürler..verdiğiniz bilgiler inşallah yararlı olur...
pathlere source klasörünü ekledin mi? normalde derlenmiş olarak gelir. ama sen tekrar derleyebilirisin. zeos'da connecton nesnesinnde driver diye bir özellik var ordan firebird'ü seçmişsindir sanırım. ben daha önce bağlandım zeos ile. çalışıyor. senin zeos kurulumu ile ilgili bir hatan var sanırım.
@Freeman35 tarafımdan değiştirildi:
"msn'den......................................"
Özel yazışmayı tercih ediyorsanız forumu hiç kullanmayın. FORUMUMUZU kullanmanın tek bir bedeli var, bildiklerinizi HERKES ile paylaşmak.
@Freeman35 tarafımdan değiştirildi:
"msn'den......................................"
Özel yazışmayı tercih ediyorsanız forumu hiç kullanmayın. FORUMUMUZU kullanmanın tek bir bedeli var, bildiklerinizi HERKES ile paylaşmak.
Zeos kurulumu hatalı olabilir.......mi!!!!
Delphiye daha öncede Çok Component yükledim..Zaten zeos Componentlerin hepsini denedim Problemsiz çalışıyor gözüküyor..Peki Firebird'i Delphiye aktarmanın daha kolay yolu yokmu?.....veya Firebird ile Table yapma Delphiye aktarma,Resim girme ağ bilgisayarlarında çalıştırma ile ilgili döküman veya bilgiler yokmu..? Mesala Diğer veritabanlarının hemen hemen her sitede tonlarca bilgiler örnekler mevcut..Firebird çok övdükleri için bende denemek istiyorum...ama açıklayıcı bilgiler yok mesala basit bir veritabanı olan paradoxla ilgili çok dökümanlar ve bilgiler var...İnterbase'yide denedim bana basit ve kısıtlı geldi..
FireBird/Interbase hakkında Sık Sorulan Sorular (04.03.2005)
bunlar ne 
cevapları koyalayıp yapıştırmam 3 dakkamı aldı, sizden alacağım var
turki yazdı:.Peki Firebird'i Delphiye aktarmanın daha kolay yolu yokmu?....
Delphi tarafında hangi bileşen setini kullanmalıyım?
IBX (InterBase eXpress).
turki yazdı:...veya Firebird ile Table yapma Delphiye aktarma,
FireBird ve Interbase için yönetim aracı var mıdır?
FireBird ile bir yönetim aracı gelmemektedir. Interbase ile IB Console diye bir araç gelmekle beraber pekte kullanışlı değildir.
* IB Expert : http://www.ibexpert.com - Personal sürümü ücretsiz.
* EMS Interbase Manager : http://www.ems-hitech.com
* DBWorkbench : http://www.upscene.com
* IB Admin : http://www.sqlly.com
* IB Console : http://www.mengoni.it
turki yazdı:.ağ bilgisayarlarında çalıştırma
Firebird/Interbase'i ağ ortamlarında birden çok kullanıcı ile kullanabilir miyim?
Evet kullanabilirsiniz. Gerekli ayarlar için : viewtopic.php?t=104
turki yazdı:İnterbase'yide denedim bana basit ve kısıtlı geldi..
Firebird nedir?
Firebird Interbase 6 kodları üzerine geliştirilmiş bedava bir SQL veritabanıdır.
estagfirullahturki yazdı:.? Mesala Diğer veritabanlarının hemen hemen her sitede tonlarca bilgiler örnekler mevcut.. .ama açıklayıcı bilgiler yok mesala basit bir veritabanı olan paradoxla ilgili çok dökümanlar ve bilgiler var

turki yazdı:.Firebird çok övdükleri için bende denemek istiyorum..
Firebird öğrenebilir miyim acaba, bana biraz zor geliyor. En kolayı yine paradox, ne dersiniz?
Matrix'teki kafaya bilgi aktarma olayı bulunana dek bir işi öğrenmenin yolu okumak ve çalışmak Smile Forumda kaynak çok, takıldığınız yerde yardımcı olacak insan da çok. Size düşen biraz gayret Smile
cevapları koyalayıp yapıştırmam 3 dakkamı aldı, sizden alacağım var

.-.-.-.-.-.-.-. ^_^
Firebird...Delphi Bağlantı araçları
Mega Kardeşim Ayrı ayrı beni uyardığın bilgilere teşekkür ederim ama Ben Bahsettiğin ayrıntılardan zaten yola çıktım..Orada sadece Firebird de zeos bileşimlerinin açıklamaları var zaten oradan yola çıktım..Mesela Firebird i delphiye aktarmanın Delphide başka bileşenleri yokmu..Mesela İnterBase IB Bileşenleri Access'in bileşenleri DBExpress,Ado gibi onunda kullanacağı bileşenler araçlar yokmu..(Delphi 7 kullanıyorum..)İnterbaseden,paradoxdan Access'den rahat aktarma yapıyorum..Firebird ilk defa duydum..Çünkü...
Re: Firebird...Delphi Bağlantı araçları
Sevgili kardeşim madem interbase kullanıyorsunuz yukarıda @mege (mega değil) hocamında söylediği gibi aynı şekilde IB bileşenleriyle Firebirdüde kullanabilirsin bir fark yok ki..Turki yazdı:İnterbaseden,paradoxdan Access'den rahat aktarma yapıyorum..Firebird ilk defa duydum..Çünkü...

İlimle geçen bir gece,
ibadetle geçen bin geceden hayırlıdır. HZ. MUHAMMED (S.A.)
ibadetle geçen bin geceden hayırlıdır. HZ. MUHAMMED (S.A.)
Firebird.....İnterbase '
Şimdi oldu baba Firebirdde İnterbasenin Mantığı var onun bileşenleri kullanabilirmiş..Okey.....Şimdi anlaşıldı ..Bu sıralar İşimin yoğunluğu dolayısıyla sitede fazla dolaşamıyorum...o yüzden kopukluklar oluyor..Araştıramıyorum ..Sağol TRSoft Kardeşim..Net Cevap ....Olay bu işte...