Firebird native baglantı icin fbclient.dll

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Kullanıcı avatarı
veliadiguzel
Üye
İletişim:

Firebird native baglantı icin fbclient.dll

Mesaj gönderen veliadiguzel »

Selamun Aleyküm

Mysql kullanırken (c ile) include "mysql.h" diyerek oradaki yapıları (struct) ve fonksiyonları kendi programımızda kullanabiliyoruz delphide bunu nasıl yapabiliriz fbclient.dll i kullanmak icin soruyorum ibase.h (firebird kaynak kodundan) icinde fonksiyonları gorebiliyorum ama yapıları program icinden cagırmak ve kullanmak icin nasıl bir tanımlama yapmamız gerekiyor.
Kullanıcı avatarı
gkimirti
Admin

Mesaj gönderen gkimirti »

delphi icinde dediginiz dll leri vs. kullanan ibx diye bilinen bir bilesen seti mevcut
Firebird ile herturlu islemi bu bilesen seti saglamaktadır.
ÜŞENME,ERTELEME,VAZGEÇME
Kullanıcı avatarı
veliadiguzel
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen veliadiguzel »

Benim yapmak istediğim aslında VT [1] belirtmeden sunucuya [2] bağlanmak kullanıcı işlemleri ve VT listeleme gibi gereksinimlerim var bunları hangi bileşenle yapabilirim örneğin bakim.fdb VT nını elektrik.fdb olarak veya makina.fdb olarak kopyalamak kullanıcıların bunlara erişimi varmı yokmu kontrol etmek vs. gibi işlemleri yapmak istiyorum. VT (sunucuya diil) bağlanmadan kullanıcı oluşturmak vs vs.
Aklımda bir çözüm var; kullanıcı kontrolunu kendi oluşturduğum bir dosyadan yapmak ama esneklik açısından FB [3] nin kendi kullanıcılarını kullanmak istiyorum.

Şimdi den Allah razı olsun

[1] Veritabanı (Database)
[2] Sunucu (Server)
[3] Firebird (RDBMS)
Kullanıcı avatarı
sadettinpolat
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen sadettinpolat »

demos klasöründe kullanıcı ekleme, çıkartma ve bahsettiğiniz işlemlerin nasıl yapılacağını gösteren bir örnek uygulama vardı. onu inceleyebilirsiniz...
"Sevmek, ne zaman vazgececegini bilmektir." dedi, bana.

---
http://sadettinpolat.blogspot.com/