internet chat,database

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
cuneyt22
Üye
İletişim:

internet chat,database

Mesaj gönderen cuneyt22 »

s.a
Arkadaşlar ben internet üzerinden bir chat proğramı düşünüyorum aslında chat değil sadece birkaç kişi kullanacak ve birbirimize mesaj atacagız bunu client server socketlerle yerel ağda yapıyorum ama internet üzerinden olmuyor socket hatası veriyor bende router + adsl var ben routerden o portu kendi pc me yonlendiriyorum ancak olmuyor bir türlü indy tcp ile denedim serversocket clientsocket ile denedim udpserver ile denedim bunların hepsinde yerel ağda güzel güzel çalışıyor ancak internetten denemeye gelince hemen hata veriyor..yardımlarınızı bekliyorum..ayrıca yine aynı mantıkla internetten üzerinden dataya veri yazmaya çalışıyorum olmuyor yine aynı mantıkla routera oraclenin portunu kendi makineme yönlendiriyorum sonrada ordan erişmeye çalışıyorum ama olmuyor..kolay gelsin sizlere

unutmadan forum daki nerdeyse tüm mesajları okudum ama olmadı
Kullanıcı avatarı
freeman35
Admin

Mesaj gönderen freeman35 »

Yazdıklarınan anladığım derdin firewall lar ile ilgili :) interset server a bağlanmak için serverda sana zin verilmesi gerekiyor. kendi makinaların arasında ise port bilgilerini adsl modem den arkaya taşıman gerekiyor ki bunu yapmışsın. Muhtemelen xp kullanıyorsundur, firewall ayarlarınıda kontrol et, ayrıca kendi adsl inden gene kendi adsl ine bağlanmayı çalışıyorsan herşeyi yapmış olsanda bağlanamazsın :)

Kolay gele
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5

Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
Kullanıcı avatarı
cuneyt22
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen cuneyt22 »

s.a
tşk ederim yardımınız için..kendi adsl m den yine kendi adsl me bağlanıyrdum hata burda idi başka yerden bağlanınca oldu güzel güzel çalışıyor..ancak ben başka yerden yine aynı mantıkla kendi pc m deki oracle datasına erişmek istiyorum ancak işlem zaman aşımına uğruyor..bu konuda bilginiz varmı
metinkorkmaz
Üye

Mesaj gönderen metinkorkmaz »

Routerla başka bir ipden senin makinaya erişmeleri için NAT ayarı yapman gerekebilir. Bu tanım modemden modeme degişiyor. Diyelim ki senin ip numaran 10.0.0.9 ve chat içinde port olarak 95 nolu portu kullanacaksın. Modemden NAT ayarını 95 nolu portu direk 10.0.0.9 ip ye yönlendir şeklinde ayar yapmalısın. Ayrıca diger haberleşecegin kişiye kendi ip ni degil, routerin ip sini (85.215.xxx.xxx şeklinde olur genelde) vermelisin.

Kendi bilgisayarına ip yi router atamamalı, sen statik belirlemelisin, aksi halde her seferinde ip numaran degişeceginden, NAT ayarları bir işe yaramaz.

Biraz karışık ve ugraştırır.