Pascaldaki tutulan bilgileri sql yada interbase atma

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
diksacli_prens
Üye

Pascaldaki tutulan bilgileri sql yada interbase atma

Mesaj gönderen diksacli_prens »

arkadaslar elimde daha önceden pascal ile hazırlanmış proje var.
ben bu projenin windows tablansını yapmak istiyorum. yanlız daha önceki verileride sql yada interbase te hazırlanan veritabanıma atmak istiyorum. bu konuda daha önceden deneyimi olan yada bilgisi olan arkadas varmı.
dosya. nerden baslayabilirim.
şimdiden tesekurler.
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Firebird kullanabilirsin. Forumda baya bir konuşuldu Firebird konuları.

viewtopic.php?t=5800

burdan başlayabilir, takıldığın yerleri arayarak çözebilirsin.

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
diksacli_prens
Üye

firebird

ben uzun zamandır sql kullanıyorum. benim anlatmak istediğim hangi veri tabanı seklinde değil. pascal in verileri saklama sekli nasıldır. her tablo için birdosya mı olusturur. yani calişma mantığı nedir.

eski pascaldaki hazırlanmıs proje de girilen kayıtlar nerde tutalabilir.
.ent uzantılı bir dosya olabilirmi.

lütfen cok acil ihtiyacım var. kolay gelsin
Hakan Can
Üye

Mesaj gönderen Hakan Can »

Eğer Turbo Pascal'dan bahsediyorsan (Borland Pascal For Windows değilse) hatırladığım kadarıyla veritabanını pascal kodlarıyla kendin oluşturuyordun (Record tanımlamalarıyla veya başka istediğin şekillerde). Eğer pascal kodlarının ilgili bölümlerini gönderirsen daha çok yardımcı olunacaktır.
Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

evet pascal zamanında veritabanı kullanan pek yoktu. Herkes kendi record yapısını kullanıyordu.

Bence verileri pascaldan okuyup, belli bir formatta bir dosyaya yaz. Mesela aralarına ; koyarak. Sonra Delphi'den istediğin veritabanına yazarsın.

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
diksacli_prens
Üye

dosya

abi dosyayı notdefterinde actım heryere kare daha sonra Q diye bir editorde actım her sey değişik değişik sekiller kalpler falan ben de ilk önce öyle düşünmüştüm. bi text dosyası sekline dönüştürüm daha sonra prosess etmeyi düşünüyodum. girilen bilgileri yani record source lerini bulunca hemen size yazıcam
sevgi ve saygılarımla
kolay gelsin[/quote]
Kullanıcı avatarı
freeman35
Admin

Mesaj gönderen freeman35 »

pascal da rundom dosya kullanılır genelde, ama index vs gibi gereklilikler yüzünden btrieve fabs gibi extra db lerde kullanılırdı.
Eğer bunlar kullanılmadıysa, yani rundom dosya ise, denemedim hiç ama pascal ile yazdığın record ve okuma kodlarını delphi içinde kullanabilirsin. rundom dosyalarda header diye bir mantık olmadığından diske kayıtlı şekilde(sıralamaları,boyut ve tipleri) record oluşturmak gerekir.

Kolay gele
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5

Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mrmarman »

Turbo Pascal'daki projeyi kendin mi oluşturmuştun veya projeyi oluşturan kişiyi tanıyor musun ? Ondan destek almadan veri yapısını çözmek istiyorsan oldukça zorlanacağını söyleyebilirim..

- Yapacağın işlem dosyaya Binary yaklaşımda bulunmak.. Record tiplerini deneme yanılma ile çıkaracaksın.

- @freeman35'in dediği gibi btrieve / fabs kullanılmışsa işin daha da zorlaşır ama standart veri tipleriyle record oluşturulmuşsa çıkış noktan olabilir.

- Örnek... Dos ortamında veritabanının boş olduğu bir yapıyı HEX editor ile inceleyeceksin. Sonra her alana 1 bilgisini girip kaytıtlardaki değişikliği analiz edecek hangi alanlar string, hangileri numeric veya tarih olduğuna bakacaksın. BU karşılaştırmayı HEX editörle yapmak zorundasın.

- Kalpler vb. gibi terimlerle tanımlamandan değerlendirmem odur ki yardım alman gerekecek. Onlar ASCII kodlu veriler ve/veya veritabanı tanımları...

- Projeyi kendin hazırlamışsan o zaman işler değişir, @mussimsek'in söylediği gibi yine Turbo Pascal'da yeni bir proje yapıp bu verileri TEXT olarak Delphi ile çekebileceğin formata dönüştüreceksin...

- Başarılar...
Resim
Resim ....Resim
Kullanıcı avatarı
diksacli_prens
Üye

Öncelikle herkese cok tesekur ederim

Öncelikle herkese cok tesekur ederim.
arkadaslar elimde olan projeyi benden önceki arkadas yapmış ve ben iki gündür o arkadasa ulasmaya calişiyorum. arkadasa ulastıgıgımda proje source lerini alıp. işe koyulucam. herkeze cok tesekurler.