FIBS Firebird-Interbase Backup Scheduler v1.0

Paket programlarınızın tanıtımını bu forumda yapabilirsiniz. Bu foruma soru sormayın!
Talat Doğan
Üye
İletişim:

FIBS Firebird-Interbase Backup Scheduler v1.0

Mesaj gönderen Talat Doğan »

FIBS Firebird-Interbase Backup Scheduler 'ın 1.0.4 numaralı sürümünde saptadığım "Boşluk karakteri içeren sözcüklerle adlandırılmış görevlerin (Task Name) sıkıştırılmamış yedek oluşturamama" sorununu hızla çözebilmek için FIBS 1.0.5 sürümünü derledim.
Kullanan arkadaşlara duyurulur.

Talat Doğan
En son Talat Doğan tarafından 04 Eki 2005 04:02 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
gkimirti
Admin

Mesaj gönderen gkimirti »

bu yedek alma programını remote server uzerindeki db yi kendi makinamıza yedek alacak sekilde gelistirebilirmisin.
ÜŞENME,ERTELEME,VAZGEÇME
Talat Doğan
Üye
İletişim:

Makinanızda komut satırından veya herhangi bir görsel arabirim aracılığıyla çalıştırdığınız "GBak.exe" ile uzaktaki bir veritabanının yedeğini alabiliyorsanız bu işi FIBS ile de yapabilmelisiniz. Eğer yapamıyorsanız bu FIBS 'in sorunudur ve FIBS 'te gerekli düzeltmeyi derhal yapabilirim.
Ancak kastetdiğin değişiklik gbak.exe'yi değil de uzaktaki veritabanlara erişimi sağlayan bir 3.parti bileşen kullanarak bu işi yapmak ise maalesef cevabım şu an için hayır.
Kullanıcı avatarı
gkimirti
Admin

ewt dediginiz sekilde gbak ile denedim uzaktaki makinadan kendi makinama rahatlıkla yedek aldım
ama sizin programda database yolunu girdiginiz yerde dosya varmı yokmu kontrolu yaptıgı icin 192.168.0.155:F:\DATA\MYDATA.GDB gibi bir yolu kabul etmiyor. cfg dosyasına yazayım bari dedim o da binay imis :( , buradaki kontrolu kaldırırsanız dediginiz sekilde kullanılabilir ve gercekten de cok guzel olur....
ÜŞENME,ERTELEME,VAZGEÇME
Talat Doğan
Üye
İletişim:

Biraz önce yerel ağ üzerinde yaptığım testde (NetBEUI) bende ayni hatayı aldım. Yani, hangi protokolla tanımlanmış olursa olsun yerel olamayan tüm yollarda "veritabanı dosyası kontrol rutini" çuvallıyor.
Bu "sorun" yardımında da belirttiğim gibi FIBS 'i sadece sunucu makinada çalışacak şekilde tasarlamış olmamdan kaynaklanıyor. Sorunu FIBS 1.1.0 Beta-2 'de, yetiştiremez isem Beta-3 'te çözmeyi umuyorum.

Teşekkürler,
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

Win altında bir batch file, GBAK ve task scheduler ile istediğimiz backup'ı istediğimiz zamanda alabiliriz.

Linux altında bir betik yazıp, cron job'a atayarak bu iş hallolabilir.

3. parti bir araca pek ihtiyaç duymuyorum @gkimirti
Kullanıcı avatarı
gkimirti
Admin

hocam ben de dediginiz gibi dusunuyorum ama ben istiyorumki
2 GB lık bir disk alanına gunde 4-5 sefer alınmıs 10-20 gunluk backup history si tutayım.
ya oturup bu is icin bir program yazmak lazım yada arkadas hazırlamıs sagolsun o tarz bir sey kullanmak lazım. program hosuma gitti kullanımı kolay,ayarlar icin ini file kullanılsa idi programda guncelleme yapılmadan belki halledilebilirdi diye dusunuyorum.
ben bir sonraki surumu cıkana kadar gunluk en son backup ile idare edyim :)
ÜŞENME,ERTELEME,VAZGEÇME
Talat Doğan
Üye
İletişim:

FIBS 1.1.0 Beta-2 Teste hazır...

İstenirse arka planda sessizce kurulup yedekleme işlemine kendiliğinden başlayabilen , uyarı vermeden kapanabilen ve uzaktaki sunucu üzerinde bulunan veritabanlarının da yedeğini alabilen FIBS 1.1.0 Beta-2 'yi test etmek isteyenler sitemden indirebilir.

Talat Doğan
Kullanıcı avatarı
sadettinpolat
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen sadettinpolat »

programın FIBS 1.0 sürümünü kullanırken şöyle bir sorunla karşılaştım.
sorunun ne olduğunu ve nereden kaynaklandığını tam olarak çözemedim ama bu sorunu yaşamadan önceki ve sonraki zamanlarda sistemde yaptığım en önemli değişiklik FIBS programını yükleyip kullanmak olduğu için buraya yazıyorum.

Ana makinede çalışan firebird server durup duruken isteklere cevap veremez hale geliyor ve kullanıcılar veritabanına bağlanamıyordu. Çözüm için FIBS programını durdurup firebird 1.5 i kaldırıp yeniden yükledim.
Sistem çalışmaya tekrar başladığında FIBS i tekrar aktif hale getirdim.
3 hafta sonra aynı sorun tekrar cereyan edince aynı işlemleri tekrarladım ve 2-3 hafta sonra yine aynı sorunla karşılaşınca FIBS'i şimdilik kullanmaktan vazgeçtim. şimdilik sistem normal olarak çalışmaya devam ediyor.

FIBS kullanmadan önce bu tür bir sorunla karşılaşmamıştım. Böyle bir sorun daha önce yaşadınız mı acaba ?
"Sevmek, ne zaman vazgececegini bilmektir." dedi, bana.

---
http://sadettinpolat.blogspot.com/
Talat Doğan
Üye
İletişim:

Merhaba,

Ben FIBS 'i 5 Ocak 2005'den beri, 24/7 çalışan bir sunucuda bulunan 4 ayrı veritabanını günde 4 kez yedekleyecek ve başka bir bilgisayara aynalayacakşekilde kullanıyorum (Firebird 1.5.0.4306). Hatta sözettiğim tarihten beri sunucuyu yeniden başlatmak gerekmediği için hala FIBS 1.0.0 'ı kullanıyorum ve herhangi bir sorunla karşılaşmadım.
Biliyorsunuz FIBS farklı işparçacıklarında (thread) çalışan "GBak" arabirimleri olarak düşünülebilir. Eğer FIBS sorun çıkartıyorsa sorumlusu ya doğrudan Gbak.exe yada FIBS tarafından oluşturulan thread 'larla ilgilidir. (Örneğin sonlandırılamayan işparçacıkları belleği yemesi gibi).
Ancak farklı konfigurasyonlarda FIBS 'i test etmediğim için sorunun ne olduğu, FIBS 'den mi kaynaklandığı konusunda birşey söyleyemiyorum. Keza uygulama alanınız nedeniyle hatanın tekrarlanabilirliğini belirlemeniz de olanaksız olduğuna göre, sanırım diğer kullanıcıların tecrubeleri bizi daha çok aydınlatacaktır.

Talat Doğan
Talat Doğan
Üye
İletişim:

FIBS 1.1.0 Beta-3

Merhaba,
Hemen hemen "Ürün Sürümü" denecek kadar kararlı bir beta sürümü olan FIBS 1.1.0 Beta-3 indirilmeye hazır.
Bu sürümdeki önemli değişiklikler şunlar.
- Konfigürasyon dosyası ile ilgili hata yakalama rutinleri eklendi.( fibs.cfg 'nin olmaması veya eski sürüm olması gibi)
- Sistem tepsisindeki FIBS ikonundaki "Exit" menüsü iyileştirildi.
- Çok ekranlı bilgisayarlarda FIBS 'in sadece primary monitor'de gözükmesini sağlayan rutindeki hata giderildi.
- Uninstaller 'ın FIBS 'in "AutoRun" özelliği aktifleştirildiğinde registry 'e eklediği anahtarı silme özelliği eklendi.
- Bazı kod iyileştirmeleri yapıldı.

Talat Doğan
Talat Doğan
Üye
İletişim:

FIBS 1.1.0 Beta-4

Merhaba,

Sn.G.Kımırtı 'nın bildirdiği "Auto Task Activation" sorunu ile, başka bir kullanıcı tarafından bildirilen "Exit" rutinindeki sorunları çözmek için FIBS 1.1.0 Beta-4 'ü derledim.
FIBS kullanıcılarına duyurulur.

Talat Doğan
Kullanıcı avatarı
sadettinpolat
Moderator
İletişim:

birkaç mesaj yukarıda bahsettiğim sorunun fibs ile bi alakası yokmuş. fibs kullanmadığım halde aynı sorunu yine yaşadım...

---
Kullanıcı avatarı
mustafaozdemir
Üye

Mesaj gönderen mustafaozdemir »

@sadettin bende bazen kurduğum bilgisayarlarda aynı sorunla karşılaşıyorum. program açılmıyor. denetim masasından firebirde baktığım zaman firebird cevap vermiyor. fguard ve fbserverin çalışmasını durdurup yeniden başlattığımda sorun olmuyor. Günlük yapmaya başladı. ama başka bilgisayarlarda yapmıyor.
Kullanıcı avatarı
sadettinpolat
Moderator
İletişim:

firebirdün böyle bir problemi neden çıkarttığı hakkında şu an için fazla bir bilgim yok malesef...

---