Dbe edite girişi engellemek
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Dbe edite girişi engellemek
Dbedite kullanıcı giremesin istiyorum.Yanlız girdikten sonra başka bir bileşene yönlendirmek değil hiç giremesin.Bu konuda bilgisi olan varmı?
Arkadaşlar çok teşekkürler kastettiğim bu değildi.Bu db editin içine programdan bir komutla bilgi gönderiyorum.Eğer readonly true olursa o zaman olmuyor.Readonly false olmalı.Yani istediğim fare ile dbeditin içine giremesin.Bu dbeditin Mouse move olayına başka bir edite setfocus veriyorum ama yine olmuyor.Hızlı davranınca editin içine girip çıkıyor.Ve dbeditin içine girince de dbedit bir currency fielde bağlı olduğu için sıfırlanıyor.Ben bunu istemiyorum.Bunu engelleyebilirmiyiz.Tekrar teşekkürler.Kolay gelsin.
Sadece sorun mouse kontrolü ise belki şu yazdığım kodlar işini görür.
Kolay Gelsin...
Kod: Tümünü seç
procedure TForm1.WndProc(var M: TMessage);
begin
if M.LParam = LongInt(Edit1) then
begin
if(M.Msg = CM_MOUSELEAVE) then
edit1.ReadOnly := False;
if (M.Msg = CM_MOUSEENTER) then
edit1.ReadOnly := True;
end;
inherited wndproc(m);
end;
Gazete manşetleri
* DİKKAT :Lütfen forum kurallarını okuyalım ve uyalım...!
* Warez,crack vs. paylaşımı kesinlikle yasaktır.
Selamlar,
Gökmen'in de dediği gibi Component'in ReadOnly'sini True yapman Table veya Query'deki bilgi yüklemelerini engellemez ama kullanıcı girişlerini engeller. Yani bilgiyi doğrudan Field'a yazarasan (program içinde) bir problem teşkil etmez. Bu yöntemi ben de kullanırım.
Kolay Gelsin
Gökmen'in de dediği gibi Component'in ReadOnly'sini True yapman Table veya Query'deki bilgi yüklemelerini engellemez ama kullanıcı girişlerini engeller. Yani bilgiyi doğrudan Field'a yazarasan (program içinde) bir problem teşkil etmez. Bu yöntemi ben de kullanırım.
Kolay Gelsin
Kuri Yalnız Jedi
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/
Biraz acemice olacak ama belki yardımcı olur girilmesini istemediğin dbedit'i bir tane panel'in üzerine koy ve panel'in kenarlıkları gösterme formun onactiv'inde de Panel1.Enabled := False; yaparsan işini görür...

Var olmaya değer her şey bilinmeye de değerdir. Çünkü bilgi varlığın bir imgesidir. Onda iyi ve kötü aynı anda bulunmaktadır...
Kod: Tümünü seç
DBEdit1.Enabled:=False;
Kolay gelsin
Bişnev in ney çün hikâyet mîküned
Ez cüdâyîhâ şikâyet mîküned

Ez cüdâyîhâ şikâyet mîküned