Fastrepotta tip dönüşümleri nasıl?
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Fastrepotta tip dönüşümleri nasıl?
selam
Arkadaşlar veri tabanımda kullandığım fatura tarihi timestamp veri tipinde ve integer tipinde bir vadegün field var.
fast reportta ben bunu fatura tarihine vadegünü ekleyip hangi tarihe denk geldiğini yapmak istiyorum ama sacma sapan tarih veriyor.. 12.03.1899 gibi format olarak tarih formatında. her yolu denedim yapamadım bu konuda bilgisi olan varmı?
İyi Çalışmalar
Arkadaşlar veri tabanımda kullandığım fatura tarihi timestamp veri tipinde ve integer tipinde bir vadegün field var.
fast reportta ben bunu fatura tarihine vadegünü ekleyip hangi tarihe denk geldiğini yapmak istiyorum ama sacma sapan tarih veriyor.. 12.03.1899 gibi format olarak tarih formatında. her yolu denedim yapamadım bu konuda bilgisi olan varmı?
İyi Çalışmalar
..:En Büyük Başarı Hiç Düşmemek Değil, Her Düşüş Sonunda Kalkıp Yola Devam Edebilmektir:..
Kod: Tümünü seç
StrToDate(Copy(DateTimeToStr(<frxDBDataset1."TARIH">),1,10))+<frxDBDataset1."VADEGUN">
hesaplamanı programında yaptırıp get value de
Gun hesaplamanı program tarafında
Raoporun
OnGetvalue procedurunde
var
vadetar: Tdatetime;
begin
if parname = 'frvadetar' then
begin
vadetar:= Faturatar.Date + Vadegun;
Parvalue := DateTostr(Vadetar);
end;
end;
gibi bir source ile atabilirsin.
Raoporun
OnGetvalue procedurunde
var
vadetar: Tdatetime;
begin
if parname = 'frvadetar' then
begin
vadetar:= Faturatar.Date + Vadegun;
Parvalue := DateTostr(Vadetar);
end;
end;
gibi bir source ile atabilirsin.
"Millete efendilik olmaz,hizmet olur,
kim Millete hizmet ederse,
o milletin efendisidir."
kim Millete hizmet ederse,
o milletin efendisidir."
Selam
Ben yanlış anlattım galiba. Bu işlemleri programda değilde fastreport ta yapma şansım varmı yani dizayner da bu değerleri bir memoya atayarak olabilirmi? yani ben bunu programda değilde sadece designer da yapmak istiyorum..
Ben yanlış anlattım galiba. Bu işlemleri programda değilde fastreport ta yapma şansım varmı yani dizayner da bu değerleri bir memoya atayarak olabilirmi? yani ben bunu programda değilde sadece designer da yapmak istiyorum..
..:En Büyük Başarı Hiç Düşmemek Değil, Her Düşüş Sonunda Kalkıp Yola Devam Edebilmektir:..
yukarıda anlattığım senin isitediğin şey. ayrıntılar için viewtopic.php?t=8825
Yok abim değil.
Abi şöle acılayayım. benim .exe edilmiş bir programım var. ve fastreport toolsları ile bir rapor dizayner yaptım. bu dizayner üzerinde yapiyom anlayacağınız. dizaynerda bir verileri ekleyeceğim yerim ve nesne özellikleri olan 2 pencerem var yani bu fastreport demodaki gibi. burada bir memo ya ben veri tabanımda timestamp türünde tarih ve integer türünde vade günü var. ben bu tarihe vade gününü ekleyip hangi tarihe tekabul ettiğini bulmak istiyorum ama sacma sapan bişeyler cıkıyo üstte yazdıklarım gibi... bu konuda ben yardım istiyom yani dizaynerda fastreport demoda olduğu gibi.....
Abi şöle acılayayım. benim .exe edilmiş bir programım var. ve fastreport toolsları ile bir rapor dizayner yaptım. bu dizayner üzerinde yapiyom anlayacağınız. dizaynerda bir verileri ekleyeceğim yerim ve nesne özellikleri olan 2 pencerem var yani bu fastreport demodaki gibi. burada bir memo ya ben veri tabanımda timestamp türünde tarih ve integer türünde vade günü var. ben bu tarihe vade gününü ekleyip hangi tarihe tekabul ettiğini bulmak istiyorum ama sacma sapan bişeyler cıkıyo üstte yazdıklarım gibi... bu konuda ben yardım istiyom yani dizaynerda fastreport demoda olduğu gibi.....
Abim ya fastreport demoyu incelediniz mi bilmiyorum ama orda bir designer bide preview butonu var ben designer butonuna basiyorum ve burada düzenleme yapiyorum. Burdaki designerın atnısı benim programımda da var aynı şekilde bir designer var raporları design etmek için kullaniyorum. işte bu alanda işlem yapmak istiyorum. burada timestamp tipinde bir fatura tar. integer tipinde vadegün var ve ben bu ikisini toplayıp hangi tarihe tekabul ettiğini görmek istiyom raporda olay bu kardeş
cıkan tarih cok sacma cıkıyor 1890 gibi bişey ondan dolayı sıkıntı var
selametle
cıkan tarih cok sacma cıkıyor 1890 gibi bişey ondan dolayı sıkıntı var
selametle