Sizce bu bir yarışma mı?

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kilitli
snofru
Üye
İletişim:

Sizce bu bir yarışma mı?

Mesaj gönderen snofru »

Merhaba, Ben yarışma olayına sıcak bakan bir üye iken gelişmeleri gördüğümde çok soğudum olaydan. Şimdi Firebird Yönetim Aracı diye bir programda hem fikir olduk, ancak bu bir yarışma projesi olmaktan çok ciddi bir projedir kanaatindeyim. Bu yüzden yarışma manasına katılmasını karşı buluyorum. Benim kafamda yarışma ciddi bir algoritmanın çözümü, zor bir olayın başarımı gibidir. IbExpert gibi bi aletin yapımı yarışmaya göre çok kaba bir projedir düşüncesindeyim. HK-Software deki 1 kişi mi yazmış IBExpert'i? Ha tamam aynısını istemiyoruz, o kadar özelliklisini istemiyoruz ancak, kişisel uğraşlar şimdiki sonuç ve gelecekteki geliştirme altyapısına sahip proje üretmek için ne kadar yeterli olur bilmiyorum. Ve gördüğüm diğer düşünceler ise katılımcılar belli değil, izlenecek yol açık ve net değil. Gönül isterdi ki katılımcılar ciddi olarak isimlerini verir, katılımcı sayısına göre gruplar oluşturulur ve Admin, Mod vs. takım lideri olur, sf.net ten proje başlangıcı vs. yapılır. ortaya bişeyler üretmek için çabalar dökülür. Ha! şimdi ne olacak? Herkes iyi veya kötü bişeyler yapmak için uğraşacak, takdir ederim, ancak ortaya işe yarar birşeylerin çıkacağını zannetmiyorum. Madem emek verecek gönüllüler var neden gruplaşıp kaliyeyi artırmıyoruz?

Bu söylediklerim yanlış anlaşılmasın ben ibr üye olarak bunları belirtmeyi uygun gördüm, karar yine sizlerindir.

Sevgiler, kolay gelsin...
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Merhaba,

hocam öncelikle düşüncelerin için teşekkürler ama hiçbirine katılmıyorum :)

1. sürekli ekip çalışmasından bahsediyorsun. Ama bunu hiç denedin mi? Çok zor bir olay bu. Daha önce nedenleriyle birlikte birçok kez yazdım. Sadece dene ve gör diyorum.

2. Proje bence gayet güzel ve bu süre için yeterli bir proje. Projeyi zaten üyelerimizin oyuyla belirledik. Ben de oyumu bu projeden yana verdim, neticede ortaya çıkan proje bir işe yarasın istedim.

3. Katılan arkadaşlarımız zaten isimlerini yazdılar. Şu an en az 3 kişi katılıyor :) Bir kişi daha katılırsa min. yeter ve gerek şart sağlanmış oluyor. Umarım birçok arkadaşımız bu yarışmaya katılacak. Çok zevkli, çok şey öğrenilebilecek bir proje çünki.

Hadi bilgisayar başına ;)
snofru
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen snofru »

Hocam saygılıyım kararınıza, lafımda yok :D
Ancak;
1 - Takım çalışmasının ne olduğunu az buçuk bilirim. Bir projede takım liderliği yapmıştım, düzeni kurunca pek de zor olmuyor gibi... Open Source bikaç projede görev almak için çalışmalarım var (1 tanesinde aktifim diyebilirim.) .....
2 - ortaya Çıkan projenin işey yarar olmasını bende çok istiyorum ve bu tekliflerim bunun içindir zaten.
3 - 3-4 kişinin katılımı bence çok yetersiz. Neden katılmıyorlar? Bence gözleri korkuyor bu projeden. İşi gücü olan adam sıfırdan niye böyle birşey yazmak için günlerini ziyan etsin? Ancak bir iki gününü alcak bir modülü yapmanın kimseye zarar olmayacaktır diye düşünüyorum ( iş takım çalışmasına geldi gene)

Neyse ok. ben karışmıyorum :wink: bunlar sadece görüşler...
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

ok. takım çalışmasını yarışma bitince yapacağız hocam. Madem bu şekilde hazzetmiyorsun, sen de o devre de katılır faydalı olursun inşallah.

Teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
Fatih!
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen Fatih! »

treeview sorularınddan kaç kişşi katılıyor çıkarabilirrabilirsiniz :)
Kullanıcı avatarı
Kuri_YJ
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen Kuri_YJ »

Walla ben de fikrimi belirtmek istiyorum.

Olumsuz fikir ama yapmayın manasında değil, işlerin yoğunluğundan çok iyi takip edemedim ama son gördüğüm şey üzerine şok oldum !...

Yani istenen yada aranan şartlar (yani aslen zorunluluklar) baktığımızda bir sürü kasıntılı iş mevcut !... 2 Aylık bir süre bu istenenler için yetersiz görünüyor.

Aslında işi başlattık başlatmasına ama tamamlanır mı yada tamamlanırsa ne kadarıyla tamamlanır bilmiyorum.

Yani yarışma sonucunda ortaya kullanılabilir nitelikte bir şey çıkar mı o da belirsiz görüyorum ben. Çünkü bunu yazarken farkedecek bir çok arkadaş ama sanıldığı kadar basit bir olaya el atılmadı.

Visual Query Builder'i, Syntax Highlingthin'i filan geçiyorum. Table editlemesi bile kasıntılı bir iş.

Ayrıca benim daha da farklı bir düşüncem, biz mevcutta olan birşeyler üzerinde proje geliştirmesi yapıyoruz, neden olmayan bir şey üzerine yürümedik diye düşünüyorum. Muhtemelen bana söylenecek şu olacak, o kadar fikir söyleyin dediğimizde neden fikir söylemedin :)

Kenara kaçmıyorum ama eğer böyle bir şey var ise, yani ortaya elle tutulur gözle görülür birşeyler yapmak istiyorsak, (Ben ikinci aşamadaki yani, projelendirilip topluca girişilmiş bir geliştirme aracından bahsediyorum) orada varım.

Hatta daha da ileri götürüp, olmayanlara yönlendirme yaparak, yazılım dünyasında Türklerin de (Not : aynı bayrak altında, birleşmiş tüm ırklardan bahsediyorum) yazılım dünyasında birşeyler başardığını görmek isterim.

Konu olarak da uğraşılabilecek bir şey istiyorsanız, öneri olarak da, Yazıları okuyup anlayabilecek ve bir başka yazı ile karşılaştırabilecek bir algoritmadan bahsedeyim.

Neyse daha da uzatmadan kısa keseyim ama Snofru'ya katılıyorum.

Kolay Gelsin
Kuri Yalnız Jedi
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/
snofru
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen snofru »

Sevgili @Kuri hocam,
Benim ifade etmek istediklerimi çok hoş bir dille anlatmışsınız teşekkür ederim.

Bende size katılıyorum ve demek istiyorum ki, madem varız, madem burdayız, neden en iyisini yapmak için uğraşmıyoruz? Şimdi geliştiriciler başıboş geliştirmeye çalışıyorlar.

İşin Firebird kısmında sorun olacağını sanıyorum. IB 6.0 Pfd lerinden hemen hemen her bilgi var zaten. Onların işe yara listesini çıkarmıştım evde, yarın getiririm buraya kolayım faydalanılabilir inşallah.

Kuri üstadımın da dediği gibi mesela bir Table editlemesi bile çok yoğun StringGrid kontrolü gerektiriyor. SQL okunup ayrıştırılıp gridlere yazılması, Gridden okunup SQL e çevrilmesi vs... Sırf bu modül bile 1 kişiyi çok kastırır ki o 1 kişi full proce yapacak.

Başlığımda bunun yarışma mı olduğunu irdelemem @Kuri hocamın sözleriyle aydınlığa çıktı. Benim yarışmadan anladığım kafa patlatma işidir. Kısa süreçli, zekanın öne çıktığı uygulamalardır. Mesela 2003 te yapılan uluslar arası 64K dan küçük 3D ve ses işlemeli Intro yazılımı, 64 KiloByte yahu 10 dakika ses görüntü ve çok kaliteli efektler sığar mı? Adamlar sığdırmış, işte olay budur bence...

Bizim projemizi kötülemiyorum, asla! Ancak bu yarışma değildir onu anlatmak amacım. Ve kimsenin bireysel olarak bu işe soyunmasını istemem açıkçası. (gençliğine yazık olur) sf.net te Marathon var, onun incelenip geliştirilmesine devam edilmesi bence çok iyi bir deneyimdir. Bunu, yani söylediklerimi lütfen yanlış anlamayın.

Az buçuk bu piyasanın içindeyim ve bişeyler biliyorum az çok, bişeyler üretiyorum iyi veya kötü. Fikirlere saygılıyım ve fikirlerime saygı gösterilmesini isterim.

Herkese sevgiler, saygılar. Kolay gelsin...
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Merhaba,

öncelikle bu konular daha önce konuşuldu diye başlayım. Daha önceki isteklerimiz çok sınırlı idi ancak Muharrem bey isteklerin yaklaşık %70'ini 2 günde yapınca 2,5 - 3 aylık süre için bundan daha fazlasının yapılabileceğini düşündük. Elbetteki Visual Query Builder vs. ciddi emek istiyor, biz de ortaya bir IB Expert çıkmasını beklemiyoruz. Herkes en temel özelliklerden yapabildiği kadarını yapsın.

Kolay gelsin.
snofru
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen snofru »

Muharrem bey'in ekran görüntüsünü verdiği program sanırım Jedi 3 ile gelen bi örnek. TJvMetaData var Jedi 3 te, 4 satır kodla onun aynısını yapabiliyorsunuz. (Çok benzer hatta tıpkı gördüğüm için öyle dedim, kendiside yazmış olabilir lafım yok, sadece o olayın basitliği ile %70 durumunu analiz edemedim o kadar.)

Şunu da belirtmek istiyorum, burada kimseyle laf dalaşı yapma gibi bi lüksüm yok, niyetim de yok! Hep yanlış anlaşılmaktan korkmuşumdur, lütfen öyle anlamayın.

Sevgiler...
Kullanıcı avatarı
naile
Admin

Mesaj gönderen naile »

Bu topiği okurken aklıma şu geldi, yarışma konusu kararlaştırılırken, herkes firebird derken neden firebirde karşı çıkılmadı da yarışmanın başlaması beklendi? Ben oyumu firebirdden yana kullanmamıştım, illa o olsun diye yazmıyorum bunları ama bu tartışma için geç kalınmadı mı diye düşünüyorum :!:
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

evet bence de geç kalınmış bir tartışma.

Adnan abimiz sevdiğimiz, saydığımız bir abimiz. Diğer üyelerimiz de öyle. Böyle ortak bir çalışma yapacağız, derlerse tüm imkanlarımız forum ve site olarak onlara açık, vesselam :)

Yarışma tam hız devam...
Kilitli