DBGridde 3 tane,fazla kayıt girilmeyen sütunun değer Toplamı
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
DBGridde 3 tane,fazla kayıt girilmeyen sütunun değer Toplamı
DBGridde 3 tane fazla kayıt girilmeyen sütunun Adet olarak toplamını Labele yazdırmam lazım çünkü programın gereği bu sütunlara kaç kayıt girildiği belli olacak..Aşağıdaki gibi;
Sütun:TERM1.......TERM2....TERM3
------- ------- -------
1........AD1200.................AB1201
2.........YT1202 ...............DB1203
3....................................TB1204
4.....................................BT1205
5.........CD1206...CT1207
6
7
8........................TB1210
9......................................DB1209
10........AD1208
--------------------------------------------
SONUÇ:.....4............2.............5......... =ADET
Görüldüğü gibi Her sıra dolu değil .Basit bir kodla bunu Labellere nasıl yazdırım TOPLAM Kayıtı DBGridin DataChange Olayına :
//Label6.Caption:=floatToStr(table1.RecordCount);
Bu Basit kodla Alıyorum TERM1,TERM2,TERM3 Sütunu 3 ayrı Labele nasıl alırım Lütfen Yardım 2 haftadır bunu için uğraşıyorum,Daha önce sordum cevap gelmedi...Yardım edendende etmeyende de Allah razı olsun ...Meşgul olmadıkları zaman yardıma koşuyorlar Çok sağolsunlar...
Sütun:TERM1.......TERM2....TERM3
------- ------- -------
1........AD1200.................AB1201
2.........YT1202 ...............DB1203
3....................................TB1204
4.....................................BT1205
5.........CD1206...CT1207
6
7
8........................TB1210
9......................................DB1209
10........AD1208
--------------------------------------------
SONUÇ:.....4............2.............5......... =ADET
Görüldüğü gibi Her sıra dolu değil .Basit bir kodla bunu Labellere nasıl yazdırım TOPLAM Kayıtı DBGridin DataChange Olayına :
//Label6.Caption:=floatToStr(table1.RecordCount);
Bu Basit kodla Alıyorum TERM1,TERM2,TERM3 Sütunu 3 ayrı Labele nasıl alırım Lütfen Yardım 2 haftadır bunu için uğraşıyorum,Daha önce sordum cevap gelmedi...Yardım edendende etmeyende de Allah razı olsun ...Meşgul olmadıkları zaman yardıma koşuyorlar Çok sağolsunlar...
En son Turki tarafından 19 Haz 2005 05:38 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
-
- Kıdemli Üye
şöyle bir SQL cümlesinden dönen sonucu label a alabilirsiniz :
Mesela TERM1 in sayısını bulabilmek için ,
gibi...
Not : VT nizi söyleseniz daha iyi olurdu
Mesela TERM1 in sayısını bulabilmek için ,
Kod: Tümünü seç
select count(*)
from TABLO_ADI
where TERM1 is not null and TERM2 is null and TERM3 is null
Not : VT nizi söyleseniz daha iyi olurdu

.......................
Table Kullanıyorum.................
En son Turki tarafından 19 Haz 2005 01:21 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
........................
Önce Teşekkürler..Veritabanı Firebird ama ben "Table" Kullanıyorum...
Daha doğrusu SQL'yi de yeni öğreniyorum....Proğram son aşamaya geldiği için Tabloda SQL Komutları kullanmadım..Tablo bitti bir bu sütundaki girilen değer sayıları kaldı...
Daha doğrusu SQL'yi de yeni öğreniyorum....Proğram son aşamaya geldiği için Tabloda SQL Komutları kullanmadım..Tablo bitti bir bu sütundaki girilen değer sayıları kaldı...
-
- Kıdemli Üye
Ben Bu soruyu nerede sorduysam cevap alamadım..ilginç...veya yarım cevaplar almışımdır. hep mesela şu kodu kullan (Kod yazılıyor) sonra tavsiye işte şuraya aktar...falan..gibi...Oysa Söyle Olsa olmazmı?;
şu kod'u Şu olaya yaz (Örnek gösterilir) ve şu şekilde (Yine örnek gösterilir) Label e yaz .....gibi Ama yinede Çok sağolun bu kadarınada şükür..Proğrama başlayanlar yine kendileri bir şeyler üretiyorlar..Yanlız burada Şunu Söylemek Zorundayım..Bir kaç kişi var Onlardan bir tanesi de qKimirti ..Hocama çok teşekkür ediyorum ...Kodları anlaşılır ve neyin nerde kullanılacağını örnekleriyle anlatıyor ve gösteriyor...İşte olay budur..ama ben Sorunuma çözüm bulamadım..iş başa düştü..yine ......
Tekrar Herkese teşekkürler...
şu kod'u Şu olaya yaz (Örnek gösterilir) ve şu şekilde (Yine örnek gösterilir) Label e yaz .....gibi Ama yinede Çok sağolun bu kadarınada şükür..Proğrama başlayanlar yine kendileri bir şeyler üretiyorlar..Yanlız burada Şunu Söylemek Zorundayım..Bir kaç kişi var Onlardan bir tanesi de qKimirti ..Hocama çok teşekkür ediyorum ...Kodları anlaşılır ve neyin nerde kullanılacağını örnekleriyle anlatıyor ve gösteriyor...İşte olay budur..ama ben Sorunuma çözüm bulamadım..iş başa düştü..yine ......
Tekrar Herkese teşekkürler...
@oguzozturk74 ün yazdığı kodu şöyle değiştirebilirsin..
DataSource nın OnDataChange ine;
tabi bunu tek bir select le yapabilmek için kullandığın veritabanını bilmek lazım
Detaylı bilgi vermeden serzenişte bulunmak kolay tabi 
Eğer paradoks ise şu da bir sade bir çözüm olabilir;
burada count(TERM1) ile sadece içinde bilgi olan TERM1 i saymaktadır 
DataSource nın OnDataChange ine;
Query1.SQL.Clear;
Query1.SQL.Add('select count(*) as t1_top from TABLO_ADI');
Query1.SQL.Add('where TERM1 is not null');
Query1.Open;
Label1.Caption := Query1.FieldByName('t1_top').AsString;
Query1.Close;
// aynı olayı diğer TERM2 ve TERM3 için de yazman lazım.

Eğer paradoks ise şu da bir sade bir çözüm olabilir;
Query1.SQL.Clear;
Query1.SQL.Add('select count(TERM1) as t1_top, count(TERM2) as t2_top, count(TERM3) as t3_top from TABLO_ADI');
Query1.Open;
Label1.Caption := Query1.FieldByName('t1_top').AsString;
Label2.Caption := Query1.FieldByName('t2_top').AsString;
Label3.Caption := Query1.FieldByName('t3_top').AsString;
Query1.Close;

Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
...................................
Teşekkür ettim Hocam Çok Makbule geçti...Ben Firebird Kullanıyorum ama bağlantı yı Tableyle yaptım..Problem de ordan kaynaklanıyor...Çok Sağolon allah razı olsun..Çok Açık kodlar Artık boynum kıldan ince ..Diyecek bir lafım yok....Herkese iyi çalışmalar...