öncelikle selamu aleyküm cümleten...
hocalarim abilerim...
forumda arama yapmaya calistim fakat konuyu hangi kelimeler ile aratacagimi bilemedigim icin bir sonuca varamadim...
delphi ile bir projem var bunu gerceklestirmeye calisacagim nasib olur ise.
ben projeyi bir kac exe halinde derlemek istiyorum. ve bir exe dosyasina disaridan veri göndermem gerekli. örnegin birinci proje acilacak ve buradan secmis oldugum müsterinin ID numarasini diger bir exe ye gönderip o exe den müsteri bilgilerine ulasmam gerekiyor.
umarim derdimi anlatabilmisim dir. simdiden tesekkür ederim. hakkinizi helal edin...
bir programa baska bir programdan veri göndermek
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
bir programa baska bir programdan veri göndermek
kıdemsiz üye
Ben olsam bu olayı socketlerle yapardım. (Biraz ClientSocket ve serversocket hastası olmamla alakalı)
I love my car.
Blog Yaptık
Blog Yaptık
evt. aslında böyle düşünmüştüm ama 2. exe ye, 1. exe deki müşteri kodunu parametre olarak gönderirsen sanırım daha güvenli olur..ikra yazdı:eger db kullaniyor isem ben birinci EXE den tikladigim müsteri no sunu bir tabloya yazdirip daha sonra afterpost olayinda exe yi calistirip bu kayit ettigim son veriyi yani müsteri no sunu ikinci exe ile tablodan cekmeliyim... bunu mu demek istediniz?
peki ben registry ile is yapmaya kalsam. registry e güvenebilirmiyim. buraya göndermis oldugum bilgiler sürekli icerisinde mi kaliyor yoksa temp bilgiler gibi pc resetlendiginde birlikte sifirlaniyorlar mi? ki eger sabit kaliyorlar ise registry cok amacli kullanabilirim. örnegin vt baglanti bilgilerini saklamak, setup ayarlarini saklamak gibi. yada programda yapilan kisisel ayarlari. inf dosyasina gerek kalmadan registry de saklayabilirmiyim?
kıdemsiz üye