CportLib companentinde comport1
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
CportLib companentinde comport1
Merhaba arkadaslar
comport1 nesnesini kullanarak terazideki tartım degerini almak istiyorum
1-program calıstıgında Asagıdaki onRxChar evntiindeki kod kısmına girmiyor sebebi ne olabilir?
2-butonun clickgine yazıp (tabi count degiskenine manual deger girerek calıstırabiliyorum)calıstırdıgımda porttan bisey okumuyor ve str:='' degerini alıyor
yardımlarınızı bekliyorum. forumda baya bi arastırma yaptım ama:(
procedure TForm1.ComPort1RxChar(Sender: TObject; Count: Integer);
var
Str: String;
begin
ComPort1.ReadStr(Str, count);
Memo1.Text := Memo1.Text + Str;
end;
comport1 nesnesini kullanarak terazideki tartım degerini almak istiyorum
1-program calıstıgında Asagıdaki onRxChar evntiindeki kod kısmına girmiyor sebebi ne olabilir?
2-butonun clickgine yazıp (tabi count degiskenine manual deger girerek calıstırabiliyorum)calıstırdıgımda porttan bisey okumuyor ve str:='' degerini alıyor
yardımlarınızı bekliyorum. forumda baya bi arastırma yaptım ama:(
procedure TForm1.ComPort1RxChar(Sender: TObject; Count: Integer);
var
Str: String;
begin
ComPort1.ReadStr(Str, count);
Memo1.Text := Memo1.Text + Str;
end;
cportlib yerine apronun comport bileşenini kullanın bence. cport geliştirilmiyor artık. hatta sitesine girince apro kullanın buglardan sorumlu değiliz diyordu 
apro

.-.-.-.-.-.-.-. ^_^
Apro install
Apronun kurulumunda soyle bir hata veriyor
tpapro_4_06\packages icindeki A406_R70 yi cift tıklıyorum
gelen pencereden cmpile diyorum install dedigimde
Package C:\program Files\Borland\Delphi\Projects\Bpl\A406_R70.bpl can't be insstalled because it is not a desing time packege diye hata veriyor sorun ne olabilir sizce?
tpapro_4_06\packages icindeki A406_R70 yi cift tıklıyorum
gelen pencereden cmpile diyorum install dedigimde
Package C:\program Files\Borland\Delphi\Projects\Bpl\A406_R70.bpl can't be insstalled because it is not a desing time packege diye hata veriyor sorun ne olabilir sizce?
-
- Kıdemli Üye
selam bu durum herzaman geçerli değil. baykonda mesela sürekli 19 byteliık bi veriyi porta basıyor. herhangibir paket beklemiyor. bence sağlıklı olan terazinin programmer manuelini bulup onu bir incelemeniz.
.-.-.-.-.-.-.-. ^_^
arkadaslar yaptıgım dogrumu bilmiyorum ama
su an baska bir program sarılan metreyi com aracılıgıla alıyor ve kaydediyor bu program visual basic te yazılmıs
ben ondan tamamen bagımsız tartımla ilgili baska bir program yapacagım
bunun icinde megenin onerisini dikkate alarak apro ile yapacagım ama apro ile ilgili bi calısma yapmadım hic
3com la yaptıgım ise basarısız oldu
sorum ise 3com yada apro compenentiyle comdan veri alabiliriz ama bunu yaparken terazinin yada trumetrenin ozellikleri ni bilip ona gore mi kod yazmamız gerek yoksa
comport1.read(str,count); bize yeterlimi ?
acıkcası cıkamadım isin icinde
su an baska bir program sarılan metreyi com aracılıgıla alıyor ve kaydediyor bu program visual basic te yazılmıs
ben ondan tamamen bagımsız tartımla ilgili baska bir program yapacagım
bunun icinde megenin onerisini dikkate alarak apro ile yapacagım ama apro ile ilgili bi calısma yapmadım hic
3com la yaptıgım ise basarısız oldu
sorum ise 3com yada apro compenentiyle comdan veri alabiliriz ama bunu yaparken terazinin yada trumetrenin ozellikleri ni bilip ona gore mi kod yazmamız gerek yoksa
comport1.read(str,count); bize yeterlimi ?
acıkcası cıkamadım isin icinde