Güncelleştirme çok fazla satırı ekledi hatası

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
yuksel2004
Üye

Güncelleştirme çok fazla satırı ekledi hatası

Mesaj gönderen yuksel2004 »

MS Access db field tipi Currency Varsayılan Değer:0;
Kayıt edit moduna alınıpta bu fielde bağlı db editin içeriği değiştrilip kayıt emri verilince "Güncelleştirilme çok fazla satırı ekledi.son okunduğından bu yana bazı değerler değişmiş olabilir "hatası veriyo.Datasetim adoquery.Edit veya diğer kodlarımda bir hata yok.yani sadece bu fieldde sorun çıkıyo.Acaba sorun ne olabilir.İlgilenen arkadaşlara teşekkürler.Herkese kolay gelsin.
Unutmayalım ki bu hayat bir demodur ve tam sürüm kullanabilmek için lisans ücreti ödemememiz düşünülemez.
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mrmarman »

- Eskinden ben de sıkça karşılaşıyordum. Genellikle bir sezonda (programın her çalıştığı zamanı ayrı bir sezon olarak adlandırıyorum) tüm alanları en az bir kere aynı değerleri içeren iki faklı kayıt olursa karşılaşılan bir hataydı.

- Veritabanında en az 1 tane AutoInc alan olursa, her kayıtta farklılık yaratacağından kısmen sorun çözülüyor. Bir de Insert ve Delete için table veya query'de güncelleme yerine INSERT, DELETE veya UPDATE komutları içeren SQL kullanırsanız hiç sorun kalmıyor.

- Diğer başlıktaki "Çalışırken birden çalışmaz oldu" dediğiniz proje ne oldu? Sorun çözüldü mü ?
Resim
Resim ....Resim
Kullanıcı avatarı
yuksel2004
Üye

Mesaj gönderen yuksel2004 »

Muharrem Bey
İlginiz için çok teşekkürler.Yapmış olduğunuz projenin zip dosyasını de çektim.Deiğim gibi bundan sonrakiprojelerimde kesinlikle bu metodu uyguluycam.Kodlarınız bana çok güzel fikirler verdi.Sorun ise formatla çözüldü.Ben projenizi deneyemeden, müşterim yapacak bir şey olmadığını anlayınca bilgisayarı formatlamış.Sorun böylece çözüldü.Ama eski başlığa yazamadım.Şimdi oraya da yazıcam.Zaten bilgisayarında bir çok program çalışmıyordu.Yani windows epey hasar görmüş.MS Access (Ofis yani) de çalışmıyordu.

Bu başlıktaki cevabınız için de teşekkür ederim.Bu değişiklikleri önleyebilmek için bir çok yere kod yazmştım.Mesela currency fieldleri tutan db editlerin on exitlrtine eğer içleri boş ise yani kullanıcı boşaltırsa(hata da o zamanlarda olabiliyo) boş değil sıfır yaz diye.Bu kodları yeni kayıt ve kaydet butonlarına filnda yazmıştım.Sorun çözülüyor gibi oluyor bazen yine çıkıyor.İnsert ile denedim.Sorun yok.Bundan sonra böyle sorunlu alanlarda hep SQL kullanıcam.Teşekkürler.Kolay gelsin.Herkese hatasız kodlar.
Unutmayalım ki bu hayat bir demodur ve tam sürüm kullanabilmek için lisans ücreti ödemememiz düşünülemez.