accesde hız konusu...
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
accesde hız konusu...
80.000 kaydı db ye yazması 3.5 dakika sürüyor...tabloda 11 field var...bir txt dosyasında alıp fieldlere işliyor...3.5 dakika acces için normalmidir ? bunu firebird ile yapsak bu fark bariz belli olurmu..?
Tşk.
Tşk.
hız durumu..
bu konuda tecrübeli ve acces konusunda bişiler yapmış bir arkadas fikirlerini belirtebilirse sevineceğim... en azında firebird e geçip geçmemek konusunda karar vermek açısından...
Re: hız durumu..
Her ikisinde de tecrübeliyim diyemem ancak alacağın cevabu tahmin edebiliyorum:
Kolay Gelsin...DelphiTurkiye Forum yazdı:Access'le falan vakit kaybetme, hemen FireBird'e geç...
Bişnev in ney çün hikâyet mîküned
Ez cüdâyîhâ şikâyet mîküned

Ez cüdâyîhâ şikâyet mîküned

Ben Firebird'i yeni öğeniyorum. Beklentimi yazıyorum. Burada Transaction'lara iş düşüyor sanıyorum.
- Sen her seferinde Insert yaptığında veritabanına kayıt için işlem yapıldığını göz önüne aldığımızda (tamam her zaman aynı sıklıkla fiziksel olarak yazmasa da) access için normal gibi görünüyor.
- Firebird'de ise bu kadar kaydı bir batımda fiziksel veritabanına aktarmak için vereceğin en son komutla Commit işleminin sihrini denemek/görmek isterdim.
- Deneyimim yok ama tahminim odur ki bu işlemi 1 dakikanın oldukça altına düşürecektir.
- Sen her seferinde Insert yaptığında veritabanına kayıt için işlem yapıldığını göz önüne aldığımızda (tamam her zaman aynı sıklıkla fiziksel olarak yazmasa da) access için normal gibi görünüyor.
- Firebird'de ise bu kadar kaydı bir batımda fiziksel veritabanına aktarmak için vereceğin en son komutla Commit işleminin sihrini denemek/görmek isterdim.
- Deneyimim yok ama tahminim odur ki bu işlemi 1 dakikanın oldukça altına düşürecektir.

teşekkürler
bu benim için yeterli bir cevaptı istediğimi öğrendim teşekkürler...
-
- Kıdemli Üye
viewtopic.php?p=39207#39207
20:44:30: Started.
20:44:30: Preparing for relation "ARSIV".
20:44:30: Starting 10000 rows for relation "ARSIV".
20:44:34: Inserted 10000 of 10000 rows for relation "ARSIV".
20:44:34: Finished.
.-.-.-.-.-.-.-. ^_^
Merhaba
bu konu açılmışken.
Bende yeni projemde MSACCESS kullanıcam. zaten 4 sn fark varmış 10.000 kayıtta bunu öğrenmem iyi oldu.
Bende yeni projemde MSACCESS kullanıcam. zaten 4 sn fark varmış 10.000 kayıtta bunu öğrenmem iyi oldu.
Gün gelecek, dilleri, elleri ve ayakları yapmış oldukları bütün kötülükleri tek tek bildirerek aleyhlerinde şahitlik edecektir. [Nur Suresi 24]
tabi mesajın devamında yazıyor 1000 kayıtta bir transaction olursa durum böyle. eğer transaction per record yaparsanız sürü uzuyor ayrıca bu tabloya bağlı (işlem yapan diyim)hiçbi trigger (bi generator field hariç) yok . yani bu en iyimser tablo.
alsak alsak bedava,firebird kullansak bedavaya
not : yokuş aşağı freni patlamış bi kamyon ferrariden daha hızlı gidebilir ama içinde olmak istemezsiniz herhalde
alsak alsak bedava,firebird kullansak bedavaya

not : yokuş aşağı freni patlamış bi kamyon ferrariden daha hızlı gidebilir ama içinde olmak istemezsiniz herhalde

.-.-.-.-.-.-.-. ^_^