---------------------------
Debugger Exception Notification
Project xxxx.exe raised exception class EDatabaseError with message 'Qlogins: Cannot modify a read-only dataset'. Process stopped. Use Step or Run to continue.
OK Help
böyle bir hata aliyorum. db yi readonly den nasil kurtarabilirim?
IBUpdateSQL1 kullandigim taktir de bu olay cözülüyor mus!
ben bundaki mantigi anlayabilmis degilim.
query ile herhangi bir veriyi secmis olabiliriz. herhangi bir ID nosu vermis olabiliriz. peki ben IBUpdateSQL1'in delete veya update kismina ne tür bir sql cümlesi yazmaliyim ki, query den secmis oldugum veriyi güncellesin veya silsin.
denemedigim hic bir yöntem kalmadi... sanirim 7 8 saati gecti üzerinde calisiyorum. forumda ki tüm yazilari birer birer okudum. cok cesitli yorumlar yapilmis. yapilan her yorumu degerlendirdim. fakat sonuc yine ayni. degisiklikler uyguluyorum ID must have a value hatasi aliyorum. yine degistiriyorum bu sefer unsupported feature hatasi aliyorum daha sonra yine degisiklik yapiyorum bu sefer hata yok fakat tabloya bir seyler eklenmemis. updatesql kullandim yine degisen bir sey yok. transaction u commit yaptim. kisacasi denemedigim hic bir yöntem kalmadi.
ibexpert ten generator u kontrol ettigimde islem yapilmis generator 1 artmis görünüyor. fakat tabloya islem yapilmiyor...
IBDataSet kullandim Query yerine. query yalnizca select yapmaya yariyor. herhangi bir degisiklik yapmak istediginde read only hatasi veriyor. öyle ise query kullanmanin bir anlami yok. IBDataSet kullanarak bir kayit girmeyi basardim. 12 saatlik bir calisma sonunda...
Trigger daki generator olayini sildim. Hatta forumu gezerken, trigger i kaldirip Procedure yaz denmisti. onu da yazdim olmadi yine sildim. simdi Generator u direk delphi nin icinden IBDateset üzerinden cagiriyorum. fakat Foreignkey olarak belirledigim alana bilgi girisi yapamiyorum. normalinde burayada bir integer girebilmem gerekiyor.